Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

FOTO: Piemin Krievijas-Gruzijas kara gadadienu

Pretēji pērnā gada augustam, kad Rīgas ielās simtiem cilvēku devās protesta akcijā, lai paustu atbalstu Gruzijai, šogad Krievijas-Gruzijas konflikta gadadienā uz pasākumu pie vēstniecības bija atnākuši vien pārdesmit nevalstisko organizāciju pārstāvju.

Viņi zālienā iepretim Gruzijas vēstniecībai bija izlikuši plakātus ar Eiropas Savienības simboliku, uz citiem bija dažādi saukļi, piemēram, "Karš nav beidzies!", "Solidāri ar Gruziju!", "Latvija, ES, NATO - Gruzija ir mūsu atbildība!".

Vēstniecības pakājē bija sagūlušas baltas un sarkanas rozes. Pie nama fasādes bija piesliets no rozēm gatavots karogs plakāta formā.

Kāds latviešu valodu protošs gruzīnu tautības vīrs ar tradicionālo gruzīnu cepurīti galvā katrā rokā turēja palielus karogus - Latvijas un Gruzijas.

Baltijas-Melnās jūras alianses (BMJA) valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte, kuras pārstāvētā organizācija rīkoja šo pasākumu, uz vēstniecības kāpnēm stāvēdama blakus Gruzijas vēstniekam Latvijā, sacīja, ka arī pašlaik Gruzijai ir nepieciešams atbalsts, jo cilvēki cieš joprojām, Gruzijas teritorija ir okupēta un karš nav beidzies.

Bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Ēlerte uzsvēra, ka joprojām esot ārkārtīgi svarīgi, lai Latvija savu balsi starptautiskajās organizācijās izmanto, paužot atbalstu Gruzijai.

Gruzijas vēstnieks Latvijā Konstantīns Korkelija nelielajā uzrunā savukārt vairākkārt pateicās Latvijas tautai par sniegto atbalstu Gruzijai gan pērn, kad sākās karš, gan patlaban - gadu pēc kara. Pateicības vārdi tika veltīti arī pasākuma rīkotājiem.

Viņš pērn redzējis, ka latviešu tautas atbalsts bijis gan politisks, gan morāls, un tādu atbalstu Gruzijas tauta neaizmirsīšot.

Klātesošos uzraudzīja aptuveni desmit policistu.

Nevalstisko organizāciju rīkotā akcija notika, lai paustu publisku atbalstu Gruzijai un aicinātu starptautisko sabiedrību aktīvāk iesaistīties ieilgušās bīstamās pēckara situācijas risināšanā.

Piektdien aprit gads kopš pagājušā gada augustā izcēlās Krievijas-Gruzijas militārais konflikts saistībā ar separātiskajām republikām Dienvidosetiju un Abhāziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas