Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: Šleseru vienbalsīgi ievēl partijas vadībā; gatavs pārņemt varu valstī

Ainārs Šlesers vienbalsīgi atklātā balsojumā šodien ievēlēts par partijas LPP/_LC _priekšsēdētāju. Pēc ievēlēšanas viņš paziņoja, ka tādējādi saņēmis mandātu pārņemt varu valstī, kad kritīs Valda Dombrovska (JL) vadītā valdība.

LPP/LC līderis, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers tikai nesen iegūto galvaspilsētas vicemēra amatu nekavējoties būtu gatavs nomainīt pret Ministru prezidenta krēslu.

To viņš paziņoja šodien notiekošajā LPP/LC kongresā, sakot, ka Valda Dombrovska (JL) vadītajai valdībai ir pēc iespējas ātrāk jāpieņem 2010.gada valsts budžeta likums, no kura atkarīga tālākā sadarbība ar starptautiskajiem aizdevējiem, bet pēc tam tai būtu jāatkāpjas.

Ja pēc V.Dombrovska valdības demisijas Valsts prezidents Valdis Zatlers jaunās valdības veidošanu uzticētu A.Šleseram, ministriju skaits tiktu samazināts līdz septiņām, klāstīja Rīgas vicemērs.

Viņš uzskata, ka jāsaglabā tikai Finanšu, Ārlietu un Zemkopības ministrijas, savukārt Iekšlietu ministrija būtu jāapvieno ar Tieslietu un Aizsardzības ministrijām, Labklājības ministrija ar Veselības ministriju, Ekonomikas ministrija ar Satiksmes un Reģionālas attīstības un pašvaldību lietu ministrijām, bet Izglītības un zinātnes ministrija – ar Kultūras ministriju.

Gandrīz visos ministru amatos A.Šlesers redz savus partijas biedrus – ministru portfeļus viņš gribētu uzticēt Dainim Turlajam, kam būtu jāuzņemas apvienotās Iekšlietu ministrijas vadība, Aināram Baštikam, kam tiktu ģimenes, veselības un sociālo lietu ministra amats, Kārinai Pētersonei tiktu uzticēts ārlietu ministra portfelis, bet apvienoto Izglītības un zinātnes un Kultūras ministriju būtu jāvada Andrim Bērziņam.

Savukārt pēc 10.Saeimas vēlēšanām A.Šlesers par ideālāko valdības koalīciju uzskatītu tādu, ko veidotu LPP/LC un Saskaņas centrs.

Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) būtu cilvēcīgi žēl, ja viņa kolēģis Rīgas domē Ainārs Šlesers (LPP/LC) aizietu valdībā, ziņo BNS. «Ja Šlesers aizies valdībā, man cilvēcīgi būs ļoti žēl,» N.Ušakovs sacīja LPP/LC kongresa atklāšanā.

Savā īsajā uzrunā N.Ušakovs vairākkārt uzsvēra, ka LPP/LC un SC sadarbība Rīgas domē ir «pirmā, par ko var pateikt, ka tā ir izveidota uz savstarpējās sapratnes un uzticības principiem».

Kongresā uz jauno partijas valdi tika izvirzīti 20 cilvēki.

A.Šlesers nosauca 15 no viņiem, par kuriem aicināja arī balsot. Tie ir – Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis, Saeimas deputāti Ainārs Baštiks, Andris Bērziņš, Jānis Dukšinskis un Kārina Pētersone, Rīgas domes deputāti Andris Ameriks, Dainis Turlais, Vjačeslavs Stepaņenko un Dmitrijs Pavlovs, kā arī citu pašvaldību deputāti - Dainis Liepiņš (Jelgava), Ainārs Mežulis (Smiltene), Leonīds Salcevičs (Jēkabpils), Dagnis Straubergs (Salacgrīva), Rita Strode (Daugavpils) un Jānis Vilnītis (Liepāja).

Biļetenā vēl tika iekļauti partijas ģenerālsekretārs Vitālijs Aizbalts, Rīgas domes deputāte Eiženija Aldermane, Saeimas deputāts Dzintars Jaundžeikars, Stopiņu domes vadītājs Jānis Pumpurs un Talsu novada domes priekšsēdētaja vietniece Solvita Ūdre.

A.Šlesers uzskata, ka valdē var strādāt tikai tie, kas ir ieguvuši vēlētāju uzticību EP, Saeimas vai pašvaldību vēlēšanās.

Partijas jaunās valdes vēlēšanas nu ir noslēgušās. Kā informēja LPP/LC preses sekretārs Edgars Vaikulis, tajā ievēlēti gandrīz visi A.Šlesera nominētie kandidāti, izņemot divus - Vjačeslava Stepaņenko un Dmitrija Pavlova vietā ievēlēti Eiženija Aldermane un Dzintars Jaundžeikars.

(papildināts ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas