Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Gaisa telpa virs Latvijas būs slēgta līdz pirmdienas rītam

Latvijas gaisa telpa būs oficiāli slēgta līdz pirmdienas rīta pulksten 9, tādēļ joprojām būs atcelti visi reisi no Rīgas lidlauka. Tomēr šobrīd tiek pieļauta iespēja, ka gaisa telpa virs Latvijas būs slēgta līdz par otrdienai.

Tikmēr nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" svētdien paziņoja, ka lidojumus atceļ vismaz līdz svētdienas vakara pulksten 21, taču brīdina, ka ierobežojumi varētu tikt pagarināti.

Taču jau šobrīd ir zināms, ka "airBaltic" atceļ pirmdien paredzētos reisus uz Stokholmu, Kopenhāgenu, Helsinkiem, Hamburgu, Briseli, Berlīni, Oslo, Viļņu, Tartu, Sanktpēterburgu, Tallinu un Palangu, liecina aviokompānijas mājas lapā sniegtās ziņas.

Vulkānisko putekļu mākoņi atradīsies virs Latvijas svētdienas garumā apmēram sešu kilometru augstumā. Īslaicīgi situācija uzlabojusies gaisa slānī no sešu līdz 11 kilometru augstumam, kur līdz pulksten 12 putekļu nebija, tomēr pēc tam tika prognozēta pelnu daļiņu parādīšanās, vēstī aģentūra BNS.

Svētdienas rītā Civilās aviācijas aģentūras (CAA) vadītājs Māris Gorodcovs sarunā ar Latvijas Radio stāstīja, ka vēja virziens nav mainījies un putekļu mākonis no Īslandes joprojām virzās Latvijas virzienā. Tomēr viņš neizslēdza, ka pirmie lidojumi tuvākajās dienās varētu notikt, taču par to vēl pāragri spriest.

Pēc CAA vadītāja teiktā, vairākas lidsabiedrības jau izteikušas brīdinājumus par izmaksu pārskatīšanu. Tas ietver aviolīniju darbinieku atalgojuma samazināšanu, iespējamas pat darbinieku atlaišanas, jo šī gaisa satiksmes ilgstošā apstāšanās kompānijām radījusi milzu zaudējumus. 

Tikmēr miljoniem cilvēku ir joprojām neziņā, kad varēs doties plānotajos ceļojumus. Parīzes apkaimē esošie trīs lidlauki ir slēgti vismaz līdz pirmdienas rītam. Arī Itālijas ziemeļu daļā un Zviedrijā avioreisi būs liegti līdz pirmdienas rītam. Lielbritānijā lidojumi nenotiks vismaz līdz svētdienas vakaram plkst.18 (British Airways atcēlis visus svētdien paredzētos reisus), arī Vācijā, Šveicē, Īrijā (Ryanair atcēlis visus lidojumus uz un no Ziemeļeiropas līdz pirmdienas pusdienai) un citviet, ziņo Reuters.

Gaisa satiksme būs paralizēta lielā daļā Eiropas arī turpmāk, jo Īslandes vulkāns ir joprojām aktīvs. Pēc zinātnieku prognozēm, vulkāna aktivitāte tuvākajās dienās varētu mazināties, tomēr izmešu koncentrācija atmosfērā nebūs mazāka kā otrdien un trešdien.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas