Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Gaismiņa: pagaidām vēl aktieri ar dakšām ielās negrasās iet

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
timīns
t
kino nu gan neietilpst pirmajā trijniekā par peļņu! nezinu kādā secībā, bet tur ir narkotikas, ieroči un farmācija bizness.
Eva
E
Kādu tad patiesi valstij nepieciešamu funkciju šobrīd pilda šie 8 valsts dodtētie teātri (uz 2 mio iedzīvotājiem!!) ar saviem lielākoties zemas raudzes iestudējumiem ? Lielākoties tā ir izklaide , kuru par mākslu nenosauksi. Apmeklējot teātri gribu tur redzēt mākslu, bet pēdējos gados arvien biežāk tur redzu balagānu un neprofesionālismu gan režijā gan aktieru darbā. Tas, ka mūsu pundurvalstiņā ir daudz teātru vēl nenozīmē to, ka te ir daudz mākslas un kltūras. Varbūt vērts ziedot kvantitāti par labu kvalitātei?
ALA KRITIKE
A
Kulturas galvaspilsēta -Rīga ,ko gan sniegs pasaulei .Varētu domāt ,ka visi aizmirsuši lielos Rīgas svētkus 2001.g .Tad vēl bija kultura- kulturālai Tautai ! Varbūt bija arī izšķerdība ,bet kādu gan prieku mēs visi guvām ! Ir gan pēdējais laiks ,tāpat kā BARIŠŅIKOVAM , piesaistīt ''labvēļus ,sponsorus '',kas sēž uz savām'' zelta kulītēm'' .Par tiem ,kam teātris nav vajadzīgs ,lai ēd šašlikus un dzer savus aliņus visādos ziņģu tusiņos ! Var tik apbrīnot ,ka tur nejūt nekādu krīzi !
J.Biotops
J
Kultūra - tas esmu ES!. Un jums, bauriem, būs mani barot!
gebels
g
Nu Jūs gan liela daļa maucat...... Klapējam visu ciet un ir o.k..????? Paliekam tumša stulba valsts??? Protams ka mums vajag entos miljonus gāzt iekšā aizsardzībā, lai nopirktu kādu neejošu kara kuģi... tas visiem šķiet loģiski? Vai esat paskatījušies kāds tas cipars teātriem no valsts ir? Tas ir smieklīgs, un to pašu grib apcirst... Rīga kultūras g-pilsēta smieklīgi ne... Un starp citu ir izrēķināts ka valsts no teātra pelna.... Bet šobrīd atkal visi dzied kautko nejēdzīgu.... KAUNS!
Dažadi greizumi
D
Vides ministrija cītīgi kārto trīs krāsainas miskastes kur pusbadā dzīvojošajiem izmest savas neesošās pārtikas atliekas. Teātri spēlē- jo mēra laikā taču dzīres iz bijušas, mēdiji cīnās par naudu,jo grib turpat grozīties pie politiskās elites, Starpība tikai tāda, ka politiķus nomelno, bet mēdiji gozējas slavas saulītē un sauc sevi par zvaigznēm. Tā arī teātri, grib būt zvaigznes uz mūsu naudas rēķina. Uz darbu mīļie, uz darbu! Pietiek spēlēties! Teātris pēc darba- kā hobijs!
ha ha
h
Skaistuļi un skaistules, brīvie mīlētaji un dzērienu lietotāji un ar dakšām. Nu nepiestāv jums dakšas.Krīzes laikā 8 teātri Latvijā ir šizofrēnija.
to dargs
t
kā izteicās slavenais Barišņikovs- es visu nopelnījis pats, man valsts nav iedevusi ne dolāru... Nevajag vispārināt- pasaulē reti kur atbalsta teātrus vai kinoindustriju. Kino ienes naudu tūlīt aiz ieročiem... mēs tik no nodokļiem. Uz teātriem neeju... kas iet tie lai maksā...
100% pret teātriem
1
Kamēr Valsts Kontroles ziņojumā parādās info, ka skatuves strādnieka alga ir vai 2x lielāka par skolotāja algu tikmēr teātri nav vajadzīgi.
dargs
d
Nejauciet lietas,teaatri ar biljeshu naudu nevar uztureet saimnieciskos maksaajumus,tos tad arii dotee valsts,nekur pasaulee nacionaalaa kultuura nepelna,tai ir pavisam cita funkcija!
Astrīda
A
Gaismiņas kundze! Kā Latvijas pilsonis, kurš maksā nodokļus, esmu simtprocentīgi pret aktieru algu maksāšanu no valsts budžeta. Ja teātri nevar uzturēt paši sevi un teātri, tad viņi nav to vērts,lai valsts viņiem maksātu. Pēdējos pāris gadus reti esmu bijusi ar teātrī redzēto apmierināta. Ja tēatrī rāda tikai to, kas nomākto tautu vēl vairāk nomāc, un cēliena viduū gribas nākt ārā, tad nebrīnaties, ka teātrim nav ko maksāt. Man ne reti ar dakšām gribas iet uz teātri.
draugs dr
d
jaunais laiks lai turas, bet tēpē ir pretīgākais, kas ar mums noticis, tāpēc - lai izput tēpē jaunais laiks lai turas, bet tēpē ir pretīgākais, kas ar mums noticis, tāpēc - lai izput tēpē jaunais laiks lai turas, bet tēpē ir pretīgākais, kas ar mums noticis, tāpēc - lai izput tēpē jaunais laiks lai turas, bet tēpē ir pretīgākais, kas ar mums noticis, tāpēc - lai izput tēpē
Jautājums
J
ne tikai par algas lielumu, bet, piemēram, par situāciju Daugavpils teātrī. Kāds ir pārējo teātru viedoklis par šo sāpīgo tēmu? Vai tikai tiem šī tēma sāpīga, kurus sviež no laivas? O.Rubenis līdz šim NT ir nodrošinājis ar finansējumu bagātīgi, tāpēc "visi" paļaujas uz viņa spriedumiem? Kā tur bija ar teātru direktoru algu paaugstināšanas mēģinājumiem pirms pavisam neilga brīsniņa? Interesanti, kādi akcenti Latvijas kultūrpolitikā šobrīd ir tie svarīgākie, taču jau ne tikai algas lielums? Augstākminētajos komentāros pieminēti pozitīvistu kampaņas dalībnieki, bet, varbūt, nu ir īstais brīdis, kad viņu kampaņa būtu tā riktīgi nepieciešama.
filozifs
f
izskataas , ka breec priekšnieki, direktori un paareejie kuri ar maaksliniecisko sadaļu nav saistiiti , vienkaarši vajag teaatus privatizeet , tad nebuus vietnieku vietnieki , naudu nopelniis ar speeleešanu , valstij ja patiks ( ir briivi liidzekļi) varees sponsoreet , citaadi valsts gruuž naudu , bet kur taa paliek??? ... biļetes uz izraadeem pietiekoši daargas un nemaz tik viegli nav dabuujamas , kam maaksla sirdslieta izdziivos , iespeejams ka aktieru saražots paar meeru taapat kaa skolotaaju.
SVF
S
vai nav savādi? D.G. ir 1 [nu, labi, palielas] bet būtībā vienkāršas [dažkārt gan, pateicoties dažiem biedriem, visai slidenas un divdomīgas] nevalstiskas organizācijas priekšsēde, ja? tad no kurienes šis diktatoriskas tonis un verbālā visvarenība? starp citu, pēdējoreiz, kad redzēju kaut kur uzrādītu LTDS biedru skaitu, tas bija 666! nu, vai nav tīrākais Bulgakovs? :)))))))))))))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas