Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Glābēji no Rīgas kanālā izvilkuši noslīkušo jaunieti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Parasts tips
P
Lūdzu tos, kuri ievietoja rakstu - iemācieties rakstīt latviešu valodā. Tiešām žēl lasīt tik labu portālu, bet ar tik daudz dumjām gramatikas kļūdām.
Plekste
P
maija, nedrīkst kļūt vienaldzīgai tiklīdz saskāries ar nelielu diskomfortu. IR jāaizrāda bērniem desmito un simto reizi neskatoties uz viņu pretestību. Ja mēs, pieaugušie, ar to izglābsim kaut vienu bērna dzīvību, tas jau būs daudz.
Paija
P
Ārkārtīga nelaime vecākiem, bija zēns - un nav. Spēku to pārdzīvot :-(
Čiko
Č
Protams,nedrīkst taču nevienam sīkajam aizrādīt.Dabūsi dzirdēt tādu trīs-četrstāvīgo,ka maz neliksies.Tādiem bērniniem tik pa ņuņņām,savādāk nesaprot.
maija
m
Vakar gāju gar Māras dīķi. Pa ledu staigāja 3 jaunieši, kādus 13-15 gadus veci. Garām gāja daudzi pieaugušie, noskatījās, šausminājās, bet neko neteica. Es piegāju pie 'viņiem un pateicu, ka jau ir daudzi noslīkuši šogad, lai kāpj nost, citādi paši noslīks, ka tas ir bīstami, jo ledus jau bija saplaisājis. Viņi mani ar tādiem šausmīgiem krievu lamu vārdiem nolamāja, kādus nekad pat nebiju dzirdējusi. Protams, es tagad arī vairs neiejaukšos, lai notiek dabiskā atlase, ja vecākiem viss vienalga. Patiesība par to ir jārunā ģimenē!!!! Un arī skolā! Jo ziņas jau jaunieši neskatās.
aradhana
a
Šogad šādu negadījumu ir stipri par daudz... Protams, nevar pielikt pa policistam vai glābšanas dienesta darbiniekam pie katras pieejas ūdenskrātuvei, taču vismaz pie Rīgas kanāla, kas atrodas tiešā mācību iestāžu tuvumā un gadau gadiem bijusi iecienīta skolaspuiku delverību vieta, jau nu gan šajā bīstamajā laikā policijas patruļai vajadzēja būt.
Tuksis
T
Cik saprotams - viss noticis pēkšņi. Spēlējušies krastā, bet bumba ne tur aizlidojusi..?? Tāpēc bijis straujš kāpiens, ka nepaspēja kāds ko brīdināt. Bet vispirms derētu BARGI sodīt vienmēr un visus !! tos bļitkotājus, kas bērniem rāda piemēru - ka vēl jau var kāpt virsū..
ieva
i
Nu patiesi stulbs apgalvojums- Labi, laukos, kādā dziļākā nostūrī, kur bērnus neviens nepieskata varētu notikt visvisādas nelaimes, bet Rīgā, centrā, kur tik daudz cilvēku apkārt grozās. Tipisks pilsētnieces spriedelēšana. Laukos nereti cilvēki vairāk runā ar saviem bērniem, laukos bērni vairāk izjūt dabu un zina tās untumus. Bet šādās situācijās vispār ir muļķīgi kādu vainot- tas vairāk ir liktenis, katram mums ir ierakstīts gala datums. Lai Dievs palīdz vecākiem un mierina draugus!
Ieva
I
Nu cik var? Bērni (lielākā daļa) paši saprot, ka nevar kāpt uz trausla ledus, bet dauzoties jau daudz kas aizmirstās. Tādi ir bērni.. mēs visi tādi esam bijuši! Bet tas ir apbrīnojams stulbums - Rīgas kanālā. Kur skatās mūsu policisti un vispār visa sabiedrība? Es uzskatu, ka tā tomēr ir visas sabiedrības nolaidība. Labi, laukos, kādā dziļākā nostūrī, kur bērnus neviens nepieskata varētu notikt visvisādas nelaimes, bet Rīgā, centrā, kur tik daudz cilvēku apkārt grozās. Vai tik tiešām neviens negāja garām, neredzēja, nevarēja neko aizrādīt, lieku reizīti pabrīdināt? Domāsim un rūpēsimies viens par otru, lai tā vairs nenotiek ar nevienu - ne bērnu, ne pieaugušo. Žēl...
eds
e
Piekrītu "Optimistei", ka šajā gadījumā abu stāstu salikšana kopā nav gluži ētiska. Nesader un pazemo ģimeni, kuras zēns šodien mājās neatgriezās un to nekad vairs neizdarīs. Savukārt tiem "visugudrajiem filologiem", kas tīksminās par pusaudžu samirkšanu mašīnā, varu pateikt to, ko viņi piektajā klasē gan jau neiemācījās, jo latviešu valodas stundu laikā pavasarī droši vien pa ledu bradāja. Teikuma daļā "un abi samirkuši sēžot glābēju mašīnā" nav komats pirms vārda "sēžot", tādēļ tur nav saskatāmas divdabja teiciena pazīmes. Līdz ar to ir skaidri pateikts, ka abi puiši, kas iepriekš samirkuši, tagad sēž mašīnā.
j
j
ārprāts. Tiešām - Rīgas centrā....
ahoi !
a
...kā tur var noslīkt ? ...nesaprotu....līdzjūtība tuviniekiem !
jautājums
j
Rīgas centrs...Kaut kāds ārprāts ! Nezinu vai ir tādi vārdi, ko nabaga vecākiem pateikt. Vai var būt, kas briesmīgāks kā nesagaidīt savu bērnu mājās
Mamma
M
Jaunieši neskatās TV, laikrakstus nelasa, internetā sēž draugos ...
Visdziļākā līdzjūtība...
V
Un tas atkārtojas gadu no gada... Secinājumus vajadzētu izdarīt mums - pieaugušajiem. Katrā skolā, katrā klasē vajadzētu vēlreiz un vēlreiz jau pirms siltā laika iestāšanās runāt par fatālo nolemtību, kas sagaida katru, kas kāpj uz trausla ledus. Izglābšanās ir tikai izņēmuma gadījumi. Katram bērnam un pusaudzim jāsaprot, ka viņš reāli var iekrist ledainajā ūdenī, paiet zem ledus gabala, zaudēt orientāciju un iet bojā. Šogad šo gadījumu ir neizsakāmi daudz un tas ir vienkārši neiedomājami traģiski...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas