Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Godmanis: grozījumu pieņemšana neatvieglos problēmu risināšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
500000ar RUNGĀM RĪGĀ
5
ATVIEGLOS,jo valdībā tad nebūs LĒTIEMILJONĀRI un ZAGĻI.
Godmanim
G
Problēmas paliek, jo jūs tās nerisiniet. Ekonomiku var pacelt tikai ar ražošanas un pakalpojumu eksportu (pakalpojumus pārdodod arī Latvijā arzemniekiem). Ražošana. Ir vajadzīgas konkurētspējīgas darbavietas. Latvijai ar ierobežotiem darbaspēka resursiem tie ir uzņēmumi ar 100-250 cilvēkiem, bet modernu (konkurētspēigu ražošanu) ar 20-40 mln latu apgrozījumu. Tas būtu mērķis. Tādu uzņēmumu vajadzēja radīt vismaz 50 (no valsts puses, izmantojot Eiropas naudu). Pēc tam varbūt tos privatizējot. Kopā 50 uzņēmumi: 200 cilvēki katrā ir 10000 darbavietu. Kopējās investīcijas: 50 uzņēmumi x 20 mln Ls vienam uzņemumam= 1 mlrd latu Kopējais apgrozījums: 50 uzņemumi x 20-40 mln Ls= 1-2 mlrd Ls gadā. Plus vēl kādi pāris projekti uz 100-200 mln Ls plus viens projekts uz 500 mln-1 mlrd Ls. (Un ne jau tipa Dienvidu tilts, kuru uzcels un darbavietu nebūs). Celt jau vajadzēja, bet 2x vai 3x lētāk. Kas par 50 uzņēmumiem? Te jāizdala 5-8 nozares un katrā 5-10 uzņēmumi. Pārtikas pārstrādes Lauksaimniecības Farmācijas Mežsaimniecības Enerģijas Telekomunikācijas IT tehnoloģijas Tūrisma (viesnīcas) Izstādes halles Pietiktu 1-2 mlrd Ls investīciju. Kur paliek Eiropas nauda? Ceļos? Ceļus uzbūvēs un darbavietu nebūs, pie tam tie tieši neģenerē naudu. Liekas, saprotami. Kāpēc negājām tādu ceļu? Kas veidos mūsu ekonomiku, ja ne konkurētspējīgi uzņēmumi ar modernu ražošanu? Iziet vajag no tā, ko vēlamies sasniegt.
Neapmaksātais rēķins
N
Koalīcijas (TP;LPP/LC;ZZS;TB/LNNK) darbības rezultāti (sausais atlikums): 1.lielākā gada inflācija Eiropas Savienībā - 2007-2008.g. 2. zemākās algas Eiropā 3. pensijas zem iztikas minimuma - līdz šodienai 4. milzīgas algas valsts institūcijās un uzņēmumos savējiem - (silti, vai ne?) 5. no Latvijas uz ārvalstīm bēgošie iedzīvotāji 6. negodīgu parlamenta vēlēšanu organizēšana finansējot it kā no “trešām personām” (Tautas partija, 2006.g.) 7. prezidenta -“pateicību” aplokšņu saņēmēja izraudzīšana zoodārzā un tā apstiprināšana negodīgi ievēlētā parlamentā (2007.g.) 8. dzimumlocekļa imitējošā žesta demonstrēšana tautai no parlamentam piederošās ēkas (loga) prezidenta vēlēšanu dienā, ko veica “Tautas partijas” vadošais deputāts (2007.g.) 9. reģionu finansēšana pēc partejiskās piederības - (atkal savējiem) 10. kopīgi biznesa projekti ar KGB virsniekiem (hokejs, gāzes stacija) – 2006-2008.g. 11. atteikšanās no tiesībām uz 2 % valsts teritorijas (2007.g.) pretī nesaņemot neko pirms tam izmainot Konstitucionālās tiesas sastāvu (Satversmes tiesu) 12. mēginājumi politizēt valsts drošības institūciju kontroli -2006-2007.g. 13.naudas atmazgāšanas likuma pieņemšana – 2008.g. 14.korumpētie tiesneši, 15.dzivokļu izdalīsana savējiem (Mottes lieta) 16.nulles deklarācijas neieviešana 17.progresīvā nodokļa neieviešana 18.dividenžu neaplikšana ar nodokļiem, tai skaitā algu izmaksāšana ar dividendēm (SIA) 19.spekulatīvo darījumu ar nekustamo īpašumu neaplikšana ar nodokli 20. cenzūras ieviešana pat pārkāpjot Konstitūciju (horizontālo taimkodu bojājumi) 21. prihvatizācijas process 22. personas, kas apsūdzēta smagos kriminālnoziegumos (Lembergs) nominēšana premjerministra amatam (ZZS). – 2006-2007.g. 23.deputātu uzpirkšana, lai amatā ievēlētu lielāko kretīnu – JŪRMALGEITA – PAŅĒMA…UN UZMETA. 24. Demokrātijas apkarošana aicinot nepiedalīties likumīgos valsts organizētos referendumos no valsts augstākajām amatpersonām (parlamenta vadītājs, premjers) (2008.g.) 25. Demokrātijas apkarošana samazinot referenduma potenciālo dalībnieku skaitu pielietojot varas resursus: 1) mākslīgi sadalot referendumus divos atsevišķos referendumos (2.augusts par Satversmes grozījumiem; 23.augusts par pensijām); (2008.g.) 2) Referendumu organizēšana vasaras mēnešos, atvaļinājuma laikā tā cerot samazināt referenduma dalībnieku skaitu; (2008.g.) 3) No valsts nebija plaši izplatītas informācijas, kur var vēlēt ārzemēs. Jāņem vērā, ka referenduma laikā vismaz 10-15 % pilsoņu ir ārzemēs (atvalinājums vai strādā).
9.saeima
9
Mani ievēlēja 61 % visu balsstiesīgo.
Neiestāstīsi
N
Tauta pateica PAR grozījumiem 608 202 - jeb 40.14% no balsstiesīgajiem Tauta pateica PRET grozījumiem 18 831 jeb 1.2 % no visiem balsstiesīgajiem VISS PĀRĒJAIS IR SPEKULĀCIJAS.
Tā tas ir...
T
Diviem kungiem grūti kalpot - laiks izvēlēties - tauta vai partiju finansētāji.Vidusceļa nav.
Andrew
A
smags un nepateiciigs darbs - tipa seedeet jaunajaa vilnii? braukaat limuziinos un neieveerot satiksmes noteikumus?..puleeties sashnjoreet 5 vaardus logjiskaa izkjaartojumaa lai pazionjotu pr skaistumu un no kurienes tas naak?>? urbinaat degunu un kasiit aiz auss kameer un teikt ka neko jau nevar izdariit..taada ir pasaules ekonomika, tikai nezkapeec citaas valstiis pensionaariem nau jaasanjem apkaunojushi zemas pensijas..celt gaazei cenas un klaniities kremlim, lai vieteejais gaazes kantoriitis straadaat ar 100 mio pelnju???
WALA
W
Vai tik tu nesi no tiem "izcili gudrajiem" ļaudīm kas skraida apkārt baidīdamies no visa kā arī no tā saucamajiem krieviem. Tādas muļķības kā pirms referenduma - no varas partiju mutes - bieži nenākas dzirdēt. Es gan protams piekrītu ka patreizējo valdību tagad nav īstais brīdis mainīt, bet referendums taču bija par to lai tautai būtu tiesības to darīt, kas vismaz tiem kas nedomā ar pēcpusi ir divas dažādas lietas. NU labi nav pat svarīgi tas, svarīgi būtu bijis visām partijām utml. aicināt piedalīties visus vēlētājus šajā referendumā un izteikt savu - jebkādu viedokli, bet varas partijas bija tam par gļēvu acīmredzot !!! Un lūk tas ir slikti, un slikti arī TP un Co vēlētājiem !!!
juka
j
BET viņi (tauta) sāk mosties , ko ta nivļa?
Kaspers
K
Godmanim nevajaga sūdzēties par grūtajiem uzdevumiem. Ja kasīšana aiz auss un deguna urbināšana ir grūts uzdevums, tad varbūt var arī sūdzēties. Neredzu, ka Godmanis kautko efektīvu būtu darijis šo grūto uzdevumu atrisināšanā. Godmanis visdrīzāk nogaida, ko lejupnorādīs saeima, bet tā savukārt snauž vai arī skaita lobiju atmestos grašus.
Kvaukšķi
K
Nezinu kā pārējie, bet lielākā daļa no komentētājiem ir zenas raudzes ļautiņi, kas paši neko tā nopietni nejēdz, un tik kvaukšķ pret tiem, kas dara smagu un nepateicīgu darbu.
Pārējais ir spekulācijas
P
Latvijas Tauta šoreiz ir pateikusi nē vēlētāju mazākuma tiesībām iniciēt pašu vēlētās Saeimas atlaišanai. Pārējais ir tikai spekulācijas un centieni no rezultātiem izlobīt kaut ko citu, nekā Tauta ir teikusi.
-
-
"neatvieglotu problēmu risināšanu" Nu, patiešām laikam 'tautas kalpi' ir kurli: problēma ir viņu augstprātība, viņu vienaldzība pret tas, kas tautai svarīgs. . . . .
Lelle
L
jūsu laiks ir iztecējis, protaties un tinaties dillēs...citādi 600 tūkst uz barikadēm jums nebūs pa spēkam pievarēt...
bobo
b
viss izklausās ļoti pareizi, tautsaimniecība patiešām ir jārehabilitē. bet ne jūsu rokām, pilsoni godmani. ca 80% regulāri aktāvā elektorāta jums pateikusi nē. kāpiet nost no sēdekļa un paskatieties no malas, kā citi ar to tiks galā. jo jums vairs nav mandāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

POLITIĶU REAKCIJA, LASIET VĒL

Daudze gandarīts, ka valstī neesot noticis nekas traģisks

Kalvītis: Satversmes grozījumi ir nobrieduši

Jaunais laiks: Prezidentam jārosina Saeimas atlaišana

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas