Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Gribat sunīti? Lūdzu, 500 latu par katru

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Saimnieks
S
Ja suņu biznes ir ar vienu suņu pāri, tad tas ir hobijs. Peļņas nav un nebūs. Šie komentari vairumā ir no suņu mīļotājiem. Personīgi zinu lielu audzētavu ar ap 30 suņiem, apkalpojošo personālu utt. Redzēju, kā tā attīstas un zinu, ka šis ir ļoti labs bizness. Daļa ar " papīriem" daļa bez līdz ar to izdevumi saskaņoti ar ieņēmumiem, peļņas " nav", nav ari nodokļu. Ar ko šis bizness atšķiras no zirgu audzēšanas pārdošanai? Ne ar ko! Ja bizness, tad jāmaksā nodokļi. Jautājums tikai kā nošķirt hobiju no biznesa.
Skorobednaja
S
Jums noteikti nav suņa. Dažiem cilvēkiem suns ir īsts draugs, ģimenes mīlulis, to suni viņi mīl un lepojas, kā arī viņiem rūp kādas konkrētas suņu (ko viņi ir iemīlējuši) šķirnes attīstīsība - lai šķirni pārstāvētu izcili suņi - veseli, ar labām iedzimtām īpašībām utt. Tas ir tiešām dārgs hobijs, sirds lieta, kurā tiek ieguldīts smags darbs, līdzekļi. Tamdēļ apvainot cilvēku, kuram rūp dzīvnieks, kurš mīl dzīvnieku - no Jūsu puses ir nelietīgi, un īsts murgs ir tajā, ka ir tik daudz tādu cilvēku, kā Jūs, kas visā saskata tikai naudu un materiālas vērtibas, nevis patiesu mīlestību pret dzīvnieku....skumji
Skorobednaja
S
Tādu h.... vēl nebiju lasījis. Raksta autorei iesaku pamēģināt - iegādāties labu, veselu kucēnu, tad izaudzināt to par labu, veselu, skolotu suni, pabraukāt ar viņu pa suņu izstādēm, veikt sunim veselības pārbaudes un ikgadējās potes (šeit nav iekļauta nejauša slimība vai nedod dievs kāda nopietna trauma, kuru var izārstēt tikai kaimiņu valstīs vai vēl tālāk no mājām ). Protams, ja suns ir ģimenes loceklis, tad tam pienākas arī gardumi, vitamīni, mantiņas (bumbas, kociņi utt), ziemas drēbes īsspalvainam sunim utt. ... nagu knaibles (ja nepieciešams), ausu tīrāmais līdzeklis, šampūni, zobu pastas, siksniņas pastaigām, siksniņas izstādēm, uzpurns, ikgadējā kluba biedra maksa (LKF,LKA u.c.) Tad vetārsta apmeklējumi -profilaktiskie, gan slimību gadījumā, gan grūsnības gadījumā - pieminēšu, ka vetārsta apmeklējums labā klīnikā ir dārgāks par cilvēka ārsta apmeklējumu. Profesionāla barība sunim, kuceniem - gan sausā, gan parastā (gaļa, biezpiens, darzeņi, putras) - iesaku parēķināt cik viens suns dienā apēd , ieskaitot visus nepieciešamos vitamīnus - Skorobogatovas kundzei iesaku ieiet veikalā apskatīt kaut vai liellopa gaļas cenu, ja vien viņa nedomā, ka suņi ir veģetārieši....Nu tas tā īsumā, gan jau ir kas tāds ko nepiemineju, bet vienu zinu noteikti, ja apliks ar nodokļiem manu super "ienesīgo rūpalu", tad gaidiet Latvijā kaktu audzētavas, ar nekvalitatīviem suņiem. Un no sirds iesaku vispirms noskaidrot informaciju, pirms ražot tik absurdus rakstus. P.S. Ja gribas suni par 20 ls - lūdzu, laukos kādam krancim piedzima kucēni, taču par suņa veselību, raksturu, vecākiem nav ne jausmas...
Elizabete
E
Interesanti, ka te kāds par sunīšu tirgošanu satraucies. Tatjanas atbilde tāda dabiska- mans īpašums, ko gribu, to daru. Nez kāpēc jau 20 gadus neviens nesatraucas un nerisina jautājumu par nodokļu iekasēšanu no privāto dzīvokļu izīrētājiem. Pat vēl trakāk. Dzīvoju īpašnieku mājā, kur daudzos dzīvokļos ir pierakstīti vecie padomju laika īrnieki, kas paši te nedzīvo. Saimniekam tie maksā zemo īres maksu, bet dzīvokļus par dubultu maksu izīrē citiem. Nekad nav dzirdēts, ka VID no šāda "biznesa" nodokļus iekasētu. No biznesa, kas nepārvietojas. Tad kā gan VID iekasēs nodokļus par sunīšiem, kas pārvietojas. Jakānam, gribi vai negribi, atlūgums jāraksta. Citādi vēl Repšs uzdos nokārtot šo likumdošanas problēmu: aizej tur- nezin kur, atnes to - nezin ko.
Aldo
A
redz, kamēr pats ar to nav aizrāvies, tikmēr nesaprot - kā tas ir audzēt suņus. tie riktīgie audzētāji to dara aiz mīlestības pret šķirni un vēlas to uzlabot un tas savā veidā ir hobijs. nē nav jau tā ka nav peļņa, bet viņa nav tādos apmēros, ka žurnāliste to raksta. es jau teicu, ka bieži tur nav pat puse no nosauktās summas. es saku, kamēr tajā visā nav iekšā, tikmēr to nesaprast. nu tāpat kā ar jebkuru citu lietu.
Madrileña
M
Man gan šķiet, ka, ja nebūtu peļņas, tad neviens tos suņus neaudzētu. Vai tad cilvēks kāds muļķis - radīt sev zaudējumus? Palasot komentāros, kas tik viss nav jādara ar grūsnu kuci un jaunpiedzimušiem kucēniem, rodas iespaids, ka tai kucei ir vajadzīgs vairāk aprūpes nekā grūtai sievietei un ka ar bērniem nav tik liela ņemšanās kā ar kucēniem. Murgs kaut kāds.
Aldo
A
es raksta autorei ieteiktu vairāk pamācīties un PIRMS kaut ko rakstīt uzzināt VISUS faktus par konkrēto tēmu. jo tas naudas aprēķins, kas ir raksta beigās ir debīlāks par debīlu, jo tā galējā summa nu nekādi nav tīrā peļņa, pat ne puse no tā. vismaz godīgajiem audzētājiem. Audzētājs var būt priecīgs, ja pēc kucēnu pārdošanas neiebrauc mīnusos, bet paliek uz nulles. Nē, nav jau tā, ka nav peļņa, bet tā ir niecīga. Un tikai nopietnākām audzētavām tīro peļņu par vienu metienu var mērīt simtos, un pat tad tie nav nekādi lielie. Es raksta autorei sirsnīgi ieteiktu palasīt, kas sastāda audzēšanas izmaksas un tikai pēc tam rakstīt.
zane
z
Nu nesanāk gan komercdarbība:))) Nemūžam nesanāks bizness, ja skaitīs kopā izdevumus par suņa turēšanu un saņemto naudu par kucēnu pārdošanu. Tas ir pat smieklīgi - suņa audzētājam aņuks:D Mīnuss varētu būt apmēram 400% :D Vienīgi ko var runāt par konkēta metiena peļņu (sākot skaitīt ar izmaksām par suni), suņa speciālo aprūpi grūtniecības laikā, veterināro palīdzību, barošanu, mantiņas, potes, čipus, reklāma, atsevišķos gadījumos izstādīšanu. Protams, neskaitot, ko tie mazie mājās vēl saplēš :D Tas pasākums var būt tikai hobijs, ko ļoti nopietni nākas sponsorēt:)
liene
l
Es domāju, ka kažokos noģērbušies suņu saimnieki tikai šķiet biezi no suņu/kaķu biznesa - principā tikai turīgi cilvēki var atļauties uzturēt labu dzīvnieku. Es pazīstu dažus, kas pēdējo naudu sagrabina, lai nopirktu vaislas suni/kaķi un cer lielo biznesu taisīt - ņemt maksas par pārošnos, bet pēc tam meklē, kam pārdot, jo nevar pat pienācīgi pabarot. Sunim 12 kg profesionālā barība vien ne mazāk par 32 Ls.... Konservi, vitamīni, kāds kauliņš, skola, izstādes (arī ārpus LV), potes, analīzes pirms pārošanas. Un jācer, ka nekas nenotiek ar veselību - tad griežas simti. Bet personīgi nevienu nepazīstu, kuram nekas nebūtu noticis ar veselību. A kā ar saimnieka laiku (vajadzētu rēķināt kā par darbinieku) - laiks nenormāli aiziet - negulētas naktis, barojot mazos no pudelītes, uzmanot, sildot, visas brīvdienas pa skolām utt.
.
.
principā piekrītu. ja tiešām jāmaksā nodoklis, tad vajadzētu rēķināt attaisnotos izdevumus, kā pašnodarbinātajiem, māksliniekiem u.c. jo pareizi izaudzēt labu suni ir varen dārgs prieks.
leo
l
Dzīvnieku radīšana nav bizness - cilvēks tur neko īsti nevar kontrolēt.... Tie kas grib no tā biznesu - agri vai vēlu atduras tikai pret zaudējumiem. Es varbūt piekristu par tiem, kam tā ir pamatnodarbošanās un 15 dzīvnieki mājās.... Bet tad jau visiem jāmaksā par dzīvnieku turēšanu, par pārošanu, par suņu pastaigām. Uz vienu dzīvnieku aiziet 60 Ls mēnesī uzturēšana. Kāds tur bizness ??????
liene
l
Ja jāmaksā nodokļi, tad būtu jāsaskaita visi izdevumi, kas saistīti ar dzīvnieku. Ja kāds tiešām profesionāli rūpējas par saviem dzīvniekiem, tad nekāds bizness uz to nesanāk. Pirmkārt, pats par 2x lielāku naudu nopērc dzīvnieku (mums tikai puse no Eiropas cenām), baro ar visu to labāko, nenormālo naudu atdot par piedalīšanos izstādēs, par veterināro aprūpi, viena dzīvnieka cena aiziet par pārošanu.... Tad vēl kādu divu dzīvnieku cena par barošanu, vakcināciju utt. Nu labi, ja ir vēl ceturtais.... Bet tas viss pie noteikuma, ka dzemdības bez problēmām (kas bieži tā nav...). Ja ķeizars - mammīte atlikušo dzīvi tikai izdevumos dzīvo.... Ja izdevumi, tad ok, bet ja ieņēmumi - nodoklis.... Uzreiz dzīvnieku cenas pieaugs. Vai arī audzētāji sliktāk baros, sliktākas potes dos (vai nedos vispār). Gandrīz no tās pašas sērijas kā sēņu, ogu lasītājiem 45 Ls mēnesī jāmaksā. Tad labāk nevajag nemaz, tāpat tas nav bizness...
!
!
Daudzi šo lietu ir uztvēruši kā ko līdzvērtīgu aktīvai komercdarbībai. Manuprāt, sekas mēs redzam pārāk bieži. Nedrīkst kuram katram ļaut veidot dzīvnieku reprodukcijas fermu.
Ita
I
Kaktu audzētājiem nospļauties uz pieņemtajiem likumiem!
Edgars
E
... vispār jau tas ir bizness, tāpat kā tirgot lupatas tirgū, tāpēc nodokļi ir obligāti jāmaksā... paskatās internetā, tur ir vesela mašinērija ar to kucēnu pārdošanu par pasakainiem cipariem... var redzēt ka bizness iet no rokas, jo citādi, diez vai ar to nodarbotos... Un neapskaužu to darboņu kaimiņus, kuriem aiz sienas zvēraudzētava...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas