Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Īpašu uzdevumu ministru liktenis būšot skaidrs līdz budžeta pieņemšanai

Īpašu uzdevumu ministru un viņu sekretariātu liktenis būs skaidrs līdz nākamā gada budžeta pieņemšanai, informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Edgars Vaikulis (LPP/LC).

Viņš norādīja, ka diskusijas saistībā ar iespējamām izmaiņām budžeta izdevumos par šo jautājumu sāk ne tikai koalīcijas partneri, bet arī premjers.

Tomēr saistībā ar integrācijas lietu sekretariātu LPP/LC lēmumu nav viegli pieņemt, jo tas esot jutīgs jautājums gan partijai, gan starptautiski.

Partijai šis jautājums ir svarīgs, jo tā ir viena no partijas prioritātēm, savukārt starptautiski īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās krēsla likvidēšana varētu būt "negatīvs signāls". Ar sekretariāta jautājumu deleģēšanu kādai ministrijai valsts vēstītu, ka šī sfēra tai vairs nav tik svarīga un ir tikai papildjautājuma statusā, norādīja Vaikulis.

Tomēr viņš uzsvēra - līdz budžeta pieņemšanai šim jautājumam jābūt un tas noteikti būs skaidrs.

Jau vēstīts, ka vairākkārt dažādi politiķi izteikuši domu, ka īpašu uzdevumu ministru sekretariāti sevi neattaisno un būtu jālikvidē. Tautas partija (TP) arī paudusi pārliecību, ka būtu jālikvidē ne tikai Oskara Kastēna (LPP/LC) vadītais sabiedrības integrācijas lietu sekretariāts un Normunda Broka (TB/LNNK) pārziņā esošais Eiropas Savienības (ES) finanšu pārvaldes lietu sekretariāts, bet arī Ainara Baštika (LPP/LC) vadītā Bērnu un ģimenes lietu ministrija.

Savukārt valdības vadītājs Ivars Godmanis (LPP/LC) līdz šim norādījis, ka neviens no sekretariātiem netiks likvidēts - tiem tikai tāpat kā ministrijām jādomā par izdevumu samazināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas