Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ISEC: Jaunieši aktīvi apstrīd centralizēto eksāmenu rezultātus

Izglītības satura un eksaminācijas centrā (ISEC) jau gandrīz nedēļu tiek pieņemtas eksāmenu vērtējumu apelācijas, kuras var iesniegt mēneša laikā pēc sertifikāta saņemšanas.

“Šogad jaunieši aktīvi nāk un grib apstrīdēt eksāmenu rezultātus”, Dienu informēja ISEC Iglītības informācijas biroja vadītājas vietniece Elīna Šmite. Tomēr dati par iesniegto apelāciju skaitu pagaidām netiek izpausti, jo tie mainās.

“Precīzu informāciju par vienas nedēļas laikā iesniegto apelāciju skaitu varēs uzzināt 25.jūlija pēcpusdienā,” sacīja E.Šmite un norādīja, ka jaunieši atbildi saņems jau 28.jūlijā. Tas esot tāpēc, lai skolēni vēl paspētu iesniegt dokumentos augstskolās. Taču, ja apelācija tiks iesniegta vēlāk par 25.jūliju, atbilde tiks sniegta  mēneša laikā.

ISEC var vērsties, ja skolēnus neapmierina centralizētajā eksāmenā iegūtais vērtējums, mēneša laikā pēc sertifikāta izsniegšanas. ISEC tiek izveidota apelācijas komisija, vismaz divu cilvēku sastāvā, kas dod savu slēdzienu - pārskatīt vērtējumu vai atstāt esošo.

Pērn ISEC kopumā izskatīja 212 centralizēto eksāmenu apelācijas, sešos procentos gadījumu eksāmenā saņemtais vērtējums ticis mainīts. Visvairāk apelāciju pērn bijis latviešu valodas un literatūras, matemātikas un svešvalodu eksāmenos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas