Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ja Zatleru nepārvēlēs, Vienotība aicinās viņu savās rindās

Ja pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru nepārvēlēs amatā uz otro pilnvaru termiņu, partiju apvienība "Vienotība" viņu aicinās tai pievienoties.

"Vienotība" ir apņēmības pilna līdz gaidāmajām ārkārtas Saeimas vēlēšanām pārtapt vienā partijā, žurnālistiem svētdienas vakarā pēc gandrīz trīs stundu ilgās valdes sēdes sacīja apvienības līderi Solvita Āboltiņa un Ģirts Valdis Kristovskis.

"Mēs viņu [Zatleru] aicināsim "Vienotībā". Šodien parādījās informācija, ka viņš apsver iespēju pievienoties politikai. Tā kā viņš ir ļoti atbalstījis "Vienotību" un Dombrovska pirmo valdību un "Vienotības" izveides procesu, un "Vienotība" līdz tam būs izveidota, tad mēs viņu aicināsim "Vienotībā"," teica Āboltiņa.

Savukārt Kristovskis uzsvēra, ka apvienība viņu ir atbalstījusi, gan izvirzot viņa kandidatūru prezidenta vēlēšanām, gan atbalstot soli rosināt Saeimas atlaišanu.

"Ir tikai loģiski, ka Zatlera kungs kā Valsts prezidents, ja viņš beigtu savu darbību un iesaistītos partiju politikā, skatītos mūsu virzienā," teica Kristovskis.

Abi līderi arī apliecināja, ka "Vienotība" varētu kļūt par vienu partiju vēl līdz ārkārtas Saeimas vēlēšanām, un par to vēl tikšot lemts pirmdien valdes sēdē.

"Visiem ir skaidrs, ka "Vienotībai ir jākļūst divreiz stiprākai, divreiz pragmātiskākai, desmit reizes lielākai, lai varētu risināt tos jautājumus, ar kādiem saskaras mūsu valsts, un lai mēs uz vēlēšanām varētu iet un pārliecināt cilvēkus, ka "Vienotības" principi nekur nav pazuduši," teica Āboltiņa.

Uz jautājumu, vai "Vienotība" ārkārtas vēlēšanās startēs kā viena partija, Āboltiņa uzsvēra, ka lēmums par partijas veidošanu ir pieņemti visu apvienību veidojošo spēku kongresos. Plānots, ka pirmdien apvienības valde lems par nepieciešamajām procedūrām un, iespējams, arī datumu. 

Savukārt Kristovskis pauda, ka vēlas vairot apvienības spēku un tuvākā mēneša laikā būs intensīvas sarunas. "Tās pretrunas, kas ir, mēs pārvarēsim. Es ticu, ka mums visiem kā pragmatiskiem politiķiem ir apņēmība šo mērķi sasniegt. Ceru, ka tas izdosies," teica Kristovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas