Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Jaunajā vilnī" arī ukraiņu miljardieris Ahmetovs un skandalozs Lietuvas uzņēmējs

Starp festivāla _Jaunais vilnis _viesiem šogad ir arī ukraiņu miljardieris Rinats Ahmetovs, kurš ir iekļauts _Forbes _pasaules bagātāko cilvēku sarakstā, kā arī kādreizējā Lietuvas prezidenta Rolanda Paksa sponsors Jurijs Borisovs, pret kuru kaimiņvalstī turpinās tiesvedība.

Ukraiņu miljardieris R. Ahmetovs deviņdesmito gadu sākumā kļuva par vienu no Doņeckas pilsētas bankas dibinātājiem, kura apkalpoja pilsētas finanšu plūsmas. 90.gadu vidū Ahmetovs, kurš joprojām ir arī futbola kluba «Šahtjor» prezidents, aktīvi sadarbojās ar toreizējo Doņeckas gubernatoru Viktoru Janukoviču. Patlaban R.Ahmetovam piederošā kompānija System Capital Management kontrolē ap 90 uzņēmumu. Ukrainas prezidenta vēlēšanās 2004.gadā Ahmetovs finansiāli atbalstījis V. Janukoviču. 2005.gadā pret Ahmetovu tika ierosināta krimināllieta par slepkavības mēģinājumu, taču apsūdzības viņam tā arī netika uzrādītas. R.Ahmetovs ir arī Ukrainas parlamenta deputāts.

Jauno vilni šogad apmeklē arī odiozais Lietuvas uzņēmējs Jurijs Borisovs, kuram Kauņā pieder helikopteru remonta rūpnīca Avia Baltika. J.Borisovs ir bijis kādreizējā Lietuvas prezidenta R.Paksa sponsors. Pēc prezidenta vēlēšanām Lietuvā 2005.gadā atklājās, ka par 400 tūkst.dolāru, ko R.Pakss saņēma no J.Borisova priekšvēlēšanu kampaņas rīkošanai, jaunais prezidents rakstiski apsolījis savam sponsoram izpildīt konkrētas viņa prasības — piemēram, iekārtot J.Borisovu darbā Prezidenta kancelejā. Pēc šī skandāla R.Pakss zaudēja prezidenta amatu, savukārt tiesvedība pret J.Borisovu turpinās vēl joprojām. Nesen tika ziņots, ka J.Borisova uzņēmums Avia Baltika, iespējams, piedalījās ieroču piegādes darījumos Šrilankas valdībai. Pirms pieciem gadiem arī Lietuvas drošības departaments uzskatīja, ka tā rīcībā ir pierādījumi, ka uzņēmums ir pārdevis militāro helikopteru Āfrikas valstij Sudānai, pret kuru ir noteikts ieroču tirdzniecības embargo.

Top komentāri

Mestnij
M
Solncevskih tože viģel v zaļe. Vse tut.
????....
?
...cik daudzus tiesājamos šeit varētu aizturēt....
Человек
Ч
Ну наконец-то прорубили фишку насчет Ахметова.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas