Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

JL: Satversmes grozījumos svarīgs ir rezultāts

Jaunais laiks uzskata, ka Satversmes grozījumu pieņemšanā ir svarīgs rezultāts, nevis tas, kura komisija — Juridiskā, vai apakškomisija — tagad gatavos izmaiņas pamatlikumā, Dienai pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru teica JL domes vadītājs Artis Kampars. Viņš pieļāva, ka apakškomisijā būs grūti nodrošināt konstruktīvu darbu, kā liecina tās līdzšinējā darbība.

Tajā pašā laikā A.Kampars rezervēti vērtē Tautas partijas gatavību uzņemties atbildību par Satversmes grozījumu sagatavošanu, jo «ne vienmēr tas, par ko Tautas partija uzņēmusies atbildību, ir devis rezultātu».Arī JL tāpat kā ZZS ir iesniedzis prezidentam priekšlikumus Satversmes grozījumiem, ar kuriem apakškomisijas vadītāja Solvita Āboltiņa (JL) jau iepazīstinājusi komisijas deputātus. Atšķirībā no ZZS piedāvājuma tie paredz, ka tautas nobalsošanā kvorums var būt puse no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsojušajiem.JL arī apliecinājis prezidentam gatavību atbalstīt administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu, atgādinot, ka, būdama opozīcijā, partija bijusi konstruktīva. Taču A.Kampars atzina, ka JL ir bažas par vairākām neskaidrām ar pašvaldību reformu saistītām lietām — vispirms jau par pašvaldību finansēšanas mehānismu, kā arī par to, kā iedzīvotājiem tiks nodrošināti ministriju sniegtie pakalpojumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas