Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kastēns no Beirūtas: Nekompetents ministrs palika amatā, bet es izglābu valsts prestižu

Opozīcijas partijas deputāts Oskars Kastēns (LPP/LC), kura prombūtne izšķīra vakardienas balsojumu Saeimā par pieprasījumu ekonomikas ministra Artim Kamparam, izplatītajā paziņojumā norāda, ka viņš bijis vizītē Libānas galvaspilsētā Beirūtā pēc Latvijas ģenerālkonsula Libānā Žerāra Renno uzaicinājuma.

Šādu uzaicinājumu saņēmis arī Jaunā Laika frakcijas deputāts Ainārs Latkovskis, kurš palicis “stutēt savu partijas biedru”.Dažas dienas pirms paredzētā brauciena ģenerālkonsuls viņu informējis, ka Latkovskis atteicies no dalības vizītē, nostādot Libānas pusi diplomātiski neērtā situācijā, atstāta O.Kastēns.“Izrādās - ar savu gļēvo rīcību JL deputāts Latkovskis vakar palika stuti zem sava partijas biedra ekonomikas ministra Arta Kampara ļodzīgā krēsla. Taču pēdējā brīdi atcelt vizīti un neatbraukt – šāda rīcība Tuvajos Austrumos liecina par necieņu pret sarunu partneriem un draugiem,” tā LPP/LC deputāts.“Ja es būtu rīkojies tāpat, atcēlis vizīti, palicis Latvijā un nobalsojis par Arta Kampara demisiju, valdībā būtu par vienu nekompetentu ministru mazāk, taču Latvijas tēls ANO Drošības padomes prezidējošajā valstī būtu neatgriezeniski iedragāts. Es tam neļāvu notikt,” uzsver O.K.Kastēns.Aicinājums tika nosūtīts Saeimas deputātu grupai sadarbībai ar Libānas parlamentu, apstiprināja A.Latkovskis, kurā viņš ir vadītājs, bet O.Kastēns vietnieks. Viņš neslēpa, ka atteicies no brauciena pēdējā brīdī, kad uzzinājis, ka lidojums uz Beirūtu paredzēts ceturtdien, nevis dienu iepriekš. ”Parlamentārieši saprot, ka tā ir politika, tas ir mūsu primārais uzdevums,” A.Latkovskis neuzskata, ka tas austrumnieki apvainosies. Uzturēšanās izdevumus sedza Libānas puse, izņemot ikdienas tēriņus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas