Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kučinskis KNAB darbību vērtē kā cerīgu; par Vilnīša sievas uzņēmuma parādiem neprasa

Pirmdien notikusī tikšanās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadību radījusi cerīgu noskaņojumu, _Dienai _atzina Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis (TP). Tomēr viņš atzina, ka KNAB iekšējās problēmas neesot palikušas nepamanītas.

M.Kučinskis pauda gandarījumu par Normunda Vilnīša vadītā KNAB iestrādēm, kas drīzumā rezultēšoties konkrētās lietās. Jautāts par bažām, ka N.Vilnīša laikā KNAB ierosinājis mazāk lietu, M.Kučinskis norādīja, ka drīzāk tām ir mazāka publicitāte. Viņaprāt, KNAB nebūtu jāmēģina uzlabot statistiku, izmeklējot «piecīšu lietas» vai kādus sīkākus pārkāpumus, piemēram, robežsardzē, ar ko jātiekot galā pašai rozežsardzes vadībai. «Ja KNAB ar saviem 170 darbiniekiem nodarbosies ar sīkumiem, tas nelietderīgi izšķiedīs enerģiju,» uzsvēra M.Kučinskis. Viņš atzinīgi vērtēja N.Vilnīša apņēmību vairāk nodarboties ar preventīvo darbu, kā arī vairāk kontrolēt ES fondu apguvi un iepirkumu procedūras.

Turpmāk Nacionālās drošības komisija KNAB informāciju par aktualitātēm uzklausīs reizi ceturksnī .

M.Kučinskis atzina, ka komisijai neesot palikušas nepamanītas KNAB iekšējās problēmas, taču mikroklimats kolektīvā esot KNAB priekšnieka N.Vilnīša problēma. Problēmas izraisot KNAB darbinieku algu samazināšana un nostaļģija, ka agrāk bijis labāk. Tomēr esot cerība, ka līdz ar pāreju uz jaunajām telpām KNAB darbinieki būšot "kompakti" un tāpēc problēmu būšot mazāk.

Par N.Vilnīša sievas uzņēmuma finansiālajām problēmām komisija neesot vaicājusi – pēc M.Kučinska teiktā, neesot tik zemu nolaidušies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas