Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kultūra LTV 1.kanālā varētu būt darbdienu naktīs un svētdienu pēcpusdienās

Publiski izskanējusī informācija, ka Latvijas televīzijas (LTV) 1.kanālam nebūs nepieciešami raidījumi bez pienācīgas auditorijas, ir izsaukusi asu kultūras darbinieku un inteliģences pārstāvju reakciju. 63 kultūras un mākslas organizāciju pārstāvji, individuāli mākslinieki un kultūras procesu atbalstītāji atklātā vēstulē vērsušies pie LTV un Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP), uzsverot, ka līdz šim publiskotā informācija par LTV darbības stratēģijas izmaiņām liekot domāt par kultūras un mākslas informācijas izstumšanu, aizstājot to ar masu izklaidi un dzeltenām ziņām, kas "nav pieļaujama medijā ar sabiedrisku statusu".

Tas savukārt raisa bažas par LTV vadības un NRTVP izpratni jautājumā par sabiedrisku televīziju un tās uzdevumiem. LTV vadība šīs bažas noraida, sakot, ka vēstule sagatavota, balstoties uz baumām.Jau ziņots, ka LTV iecerējusi plašas izmaiņas darbības stratēģijā, visticamāk, nākamā gada otrajā pusē ieviešot triju kanālu koncepciju. Tā paredz, ka LTV 1.kanāls būs vērsts uz plašu auditorijas daļu, 7.kanāla ievirze būšot sports un veselīgs dzīvesveids, savukārt pagaidām vēl neeksistējošā 3.kanāla, kura saturu pārraidīšot kabeļtelevīzijā, ievirze būšot kultūra un māksla. Jau no janvāra LTV 1.kanālā vairs nebūs redzami vairāki raidījumi, kuri nesasniedz pietiekamu auditoriju, kā arī neatkarīgo producentu veidotie raidījumi, kuri tiek finansēti no citu institūciju līdzekļiem. Atklātās vēstules parakstītāji akcentē, ka jebkuram projektam, ko īsteno par nodokļu maksātāju līdzekļiem, jābūt savlaikus pieejamam un plaši apspriestam sabiedrībā, tomēr LTV ģenerāldirektora vietnieks Arnis Kuprišs Dienai atteicās sniegt informāciju par konkrētu raidījumu nākotni, solot sabiedrību informēt tikai tad, kad NRTVP būs apstiprinājusi nākamā gada nacionālo pasūtījumu, ko LTV iesniegs novembra vidū. Pašai LTV vadībai par raidījumu nākotni esot skaidrība, tomēr "tā ir mūsu skaidrība", norādīja A.Kuprišs.Līdz šim vislielākās bažas izskanējušas par LTV kultūras raidījumu nākotni, jo tie pagaidām nevar lepoties ar augstiem reitingiem. Dienai kļuvis zināms, ka no nākamā gada janvāra vairs nebūs raidījuma 100 g kultūras, bet tā vietā katru darbdienas vakaru vēl pēc nakts ziņām būšot 10 minūšu kultūras ziņu izlaidums, savukārt svētdienu pēcpusdienās būšot 52 minūšu ilgs iknedēļas kultūras raidījums.Raidījuma 100 g kultūras projekta vadītāja Ieva Rozentāle norāda, ka pagaidām nav skaidrības ne par jauno raidījumu veidotājiem, ne to formātu, ne par laiku, no kura tie parādīsies LTV ēterā. Viņa prognozē, ka šīs izmaiņas nesīs kultūras raidījumu auditorijas kritumu, jo ne laiks pēc vienpadsmitiem vakarā darbdienās, ne svētdienas pēcpusdienas nav pateicīgi auditorijas piesaistīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Kultūras darbinieku atklātā vēstule par iespējamām pārmaiņām LTV 1. kanālā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas