Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Latvija atbalsta palestīniešu un Izraēlas domstarpību risināšanu tikai politiskā ceļā

Šodien Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC), Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle (TP) un komisiju deputāti tikās ar palestīniešu autonomijas pārstāvniecības Somijā vadītāju Nabi Alvaziru, pārrunājot jautājumus, kas skar situāciju Tuvo Austrumu reģionā, palestīniešu pašpārvaldes un Izraēlas attiecības, kā arī Latvijas un palestīniešu pašpārvaldes divpusējās attiecības.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienests, runājot par Latvijas un palestīniešu pašpārvaldes attiecībām, Alvazirs atskatījās uz pašpārvaldes pārstāvju tikšanām ar Latvijas valsts amatpersonām jau kopš 1991.gada.

Diplomāts atzina, - lai gan ir vērojama sadarbības un attiecību starp abām valstīm uzlabošanās, Latvijai tās tomēr ir labākas ar Izraēlu. "Mūsu centieni ir izveidot labas attiecības ar Latviju," sacīja Alvazirs un pauda cerību, ka arī Latvijai būs tāda vēlme, jo Latvija ir Eiropas Savienības, kas ir ļoti cieši iesaistījusies Tuvo Austrumu konflikta risināšanā, dalībvalsts.

Palestīniešu pašpārvaldes pārstāvis sarunas laikā raksturoja situāciju Tuvo Austrumu reģionā, pieskaroties palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" darbībai un tā ietekmei sabiedrībā, kā arī palestīniešu pašpārvaldes centieniem dialoga ceļā un ar starptautisku organizāciju starpniecību rast mierīgu konflikta ar Izraēlu risinājumu.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Bērziņš palestīniešu pārstāvim pauda mūsu valsts atbalstu prezidenta Mahmuda Abasa darbībai un nosodījumu kaujinieku grupējumam "Hamas" par varas sagrābšanu Gazas joslā.

Pieskaroties iespējamajam konflikta risinājumam, Bērziņš norādīja, ka Latvija kā vienīgo modeli atbalsta divu valstu risinājumu un ka krīzes risinājums ir iespējams tikai politiskā ceļā. Tāpēc atzinīgi ir vērtējams Izraēlas premjerministra Ehuda Olmerta un palestīniešu prezidenta Abasa atsāktais dialogs par divu valstu līdzāspastāvēšanas pamatprincipiem. Bērziņš pauda cerību, ka šī gada novembrī plānotajā starptautiskajā miera konferencē Vašingtonā, ASV, tiks pieņemts pozitīvs lēmums, tā izpildot ANO rezolūciju par divu valstu izveidošanu.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Paegle pauda bažas par notiekošo Tuvo Austrumu reģionā un izteica Latvijas aicinājumu visām miera procesā iesaistītajām pusēm darīt visu iespējamo, lai izbeigtu vardarbību, atjaunotu likumību un ieviestu kārtību palestīniešu teritorijās, un sadarboties ar starptautiskajiem vidutājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas