Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Latvija ES prezidenta amatam varētu virzīt Vīķi-Freibergu

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzskata, ka eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga būtu ļoti piemērota kandidāte Eiropas Savienības (ES) prezidenta amatam, aģentūrai BNS pavēstīja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Savukārt eksprezidentes pārstāve Daina Lasmane aģentūrai BNS apstiprināja - ja Latvija viņu izvirzītu uz ES prezidenta amatu, Vīķe-Freiberga būtu gatava kandidēt.

Krapāne aģentūrai BNS pastāstīja, ka premjers trešdien telefoniski sazinājies ar eksprezidenti. "Es to nesauktu par uzrunāšanu, bet Ministru prezidents uzskata, ka viņai ir pieredze starptautiskajā diplomātijā, viņa ir augstu novērtēta Eiropas Savienībā un ir piemērota ES prezidenta amatam," Krapāne pauda.

Dombrovskis arī esot gatavs aizstāvēt Vīķes-Freibergas kandidatūru šim augstajam postenim.

Lielāka skaidrība šajā jautājumā būšot ceturtdien, kad plānota Eiropadomes sanāksme.

Jau vēstīts, ka ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) iepriekš neizslēdza, ka Latvija varētu izvirzīt arī savu kandidatūru jaunajam ES prezidenta amatam, ja diskusijas par pretendentiem nonāks strupceļā. Riekstiņš žurnālistiem gan atzina, ka diskusijas par kandidatūrām uz šo augsto amatu nav produktīvas, kamēr nav stājies spēkā Lisabonas līgums, kas paredz ES prezidenta amata izveidi.

Savukārt Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite ir izteikusies, ka Lietuva varētu nopietni apsvērt Latvijas eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas kandidatūru ES prezidenta amatam, ja Vīķe-Freiberga vēlēsies kandidēt.

Arī ES institucionālo jautājumu komisāre Margota Valstrema uzskata, ka jaunveidojamais Eiropas Savienības prezidenta amats ir jāieņem sievietei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas