Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvijas mežos katru gadu tiek salasītas sēnes 35,9 miljonu latu vērtībā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kjirmis
K
Raksta autors ir sarakstījis pilnīgi nesakarīgus ciparus - " 4,5 miljoni jeb 6% un 3,1 miljons jeb 1% 0,5 miljoni jeb 1% ... " Es nojautu, ka mūsu valstī budžeta aritmētika atšķiras no tradicionālās, bet esmu pārsteigts, a tik ļoti.
sēņu vecis
s
Es arī katru gadu salasu ap 300 kilogramus sēņu, labi, ka vēl ir Latvijas valsts meži, ir gadījies, ka privātie ar šaujamo dzen ārā!
jāā...
j
Tādēļ jau citā portālā zoodārza Līdaks štuko, ka varētu tipa sēņošanas un ogošanas nodokli uzlikt!
grāfiene Pompadūra
g
Virsraksts nepareizs! Pareizi būtu: Kāpēc Latvijas iedzīvotāji tā nekādi nepadodas Eiropas uzspiestajai finansu intervencei!!! Tikai nevajadzētu uzreizi pārtulkot šos datus Eiropas komisāriem. Būs jaunas direktīvas cik simti kg katram jānodod valstij. Kā pie Staļina vai pie vācu baroniem.
alberts
a
Vispar jau nodeva par salasītām sēnem,ogām mežā nav nemaz tik jauna.Jau dzimtbūšanmas laikos muižkunga mežā vareja ieiet tikai ar viņa atļauju.Tapat nesen Hruščovs tacu solīja ASV atmaksat par "lendlīzi" ar "ovošči",Precīzi ar "hrenu",tas it mārrutkiem.Ta ka viss notiek un atgriezas.
armaa
a
Vajag uzlikt nodokli par ieiešanu mežā, jo tur var salasīt sēnes
Vic
V
Reducēsim visu ekonomiku uz ēdamu sakņaugu vākšanu! Kā pirmatnējās kopienas iekārtā.
smiekls
s
ak nabaga komentētājiņi, viens pēc otra tik vankšķ savus absurdos smieklīgos jokus par nodokļiem
Mežu bagātība
M
Tie 30+ miljoni ir sīkumi salīdzinot ar to ekonomisko vērtību, ko dod meži (neiet runa par koksnes vērtību). Pārejie meža produkti arī uzskaitāmi un, kā minēts, ne jau viss kas mežā aug tiek ievākts. Mežu produktu augstā vērtība uz vienu kilogrammu skaidrojama ar to, ka tā no bioloģiskā viedokļa ir daudz dažādāka par lauksaimniecības produkciju, kur viena suga tiek kultivēta, lai maksimālu ražas masu izspiestu no viena hektāra. Sakarā ar mežu bioloģisko daudzveidību, tiek piegādāti visādi dabas "pakalpojumi" kuru ekonomiskā vertība ir neaprēķināma - gaisa un ūdens tīrīšana, veselības un imunās sistēmas netiešā stiprināšana caur slimību neitralizēšanu, apputeksņošana, retu sugu izveidošanās (piemēram zemes tauki), kam vēl pilnībā nav apzinātas īpašības, utt. Interesants jautājums sabiedrībai - no kā būtu lielāks ekonomisks labums Latvijai - pusi teritoriju pārvērst par aramlauku lauksaimniecības masveidīgai ražošanai, vai pusi teritoriju uztaisīt par dabas liegumu, kur viss aizaug dabīgā ceļā un vienīgā ekonomiskā darbība ir līdzsvarota mežu produktu (tikai ne koksnes) ievākšana? Tas jautājums arī skar jautājumu par to "kapēc lauki nīkuļo?" un vai viens no valsts stratēģiskiem virzieniem nevarētu būt plašu dabas pirmatņu izveide, ar mērķi iegūt tos "pakalpojumus" ko tāds zemes izmantošanas veids nodrošina.
estere
e
jāuzliek nodokļi sēnēm
nnn2
n
atmet tādas domas,ka es pa fašistisko jeģinstvu būtu balsojis ne un ne,un ar par sarkanajiem ne,kaut bija doma,ka protesta balsojumam...
KLM
K
Nu beidzot skaidrs - kā Lembergs ticis pie miljoniem - viņš lasījis sēnes !!
vajag naudu
v
Aicinām ministri ieskatīties sejā 150 mākslas skolu audzēkņiem, kuri vairs nevarēs mācīties Latvijā
Nav problēmu?
N
PAGA-PAGA vai, samaksājot patentnaudu, var iet un lasīt sēnes un ogas TIKAI valsts mežos vai var droši zagt ZOGAMLIETAS citai personai piederošā īpašumā?
alberts
a
Kuri tad vinus ieveleja?Vai tik ne tu?Nebutu "jenoti" būtu sarkanie.Kada starpība,tikvien ka viss arī lietvediba butu "po veļikomu i mogučemu".Toties "gribī" butu pa velti no "liela brāļa"?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas