Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Linda Mūrniece rosina izveidot pretkorupcijas apakškomisiju

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāte Linda Mūrniece aicina izveidot Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisiju, kas, darbojoties pie Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas, varētu padziļināti strādāt ar korupcijas novēršanas jautājumiem, vēsta frakcijas paziņojums presei.

Šobrīd likvidētās Saeimas Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības apkarošanas uzraudzības komisijas iesāktais ir jāpaveic. Iepriekšējā Saeimas sasaukuma laikā pretkorupcijas komisija bija uzsākusi apjomīgu darbu pie likumdošanas sakārtošanas nozarēs, kurās ir vislielākie korupcijas riski, un jaunās apakškomisijas uzdevums būtu šos darbus turpināt, uzskata JL.Komisija veikusi pētījumu par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, kas iespējami likumu nepilnību dēļ un izstrādājusi nepieciešamos grozījumus dažādos šo jomu reglamentējošos likumos. Nepieciešama diskusija par šiem grozījumiem ar ekspertiem pirms iesniegšanas izskatīšanai Saeimā, un pretkorupcijas apakškomisija būtu īstais forums šādām diskusijām, uzskata L.Mūrniece.

Likvidētā komisija izstrādājusi arī vairākus grozījumus, kas reglamentē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbību un to darbinieku sociālās garantijas. Daļa paredzēto grozījumu vēl nav pietiekami izdiskutēti un iesniegti Saeimā. Tādēļ JL aicina Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pārstāvjus atbalstīt JL iniciatīvu par pretkorupcijas apakškomisijas izveidi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas