Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

LTV prasa 90 tūkstošus, lai nodrošinātu raidījumus nedzirdīgajiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Juris
J
Tomēr LTV ir gana naudas, lai dublētu svešvalodu (izņemot krievu) filmas. Rodas iespaids, ka LTV veido apzinātu pārkrievošanas politiku Latvijā, un speciāli nedod iespējas mācīties angļu valodu. Kāpēc nevar titrēt (nevis dublēt) visas svešvalodu filmas, kā to dara Igaunijā un Skandināvijas valstīs?
Vija
V
Vairākus desmitus gadus valstīs, kurās rūpējas par cilvēkiem, invalīdi nedzīvo informatīvā vakuumā. Subtitri ir pilnīgi visiem raidījumiem. Ja domājat, ka tas nav vajadzīgs, pamēģiniet savam televizoram uz pāris dienām izslēgt skaņu. Droši vien būs interesanti skatīties kā cilvēki plāta mutes, tikai jūs neko nesaprotat no teiktā.
beidzot
b
Tas noteikti jādara, jo šobrīd šie cilvēki vispār tiek izolēti no informācijas. Un ja runājam par summām, tā tas varētu būt, jo rēķinātājs, kurš te gudri izteicies, visticamāk, nezina- lai tos subtitrus uzrakstītu, kādam ir vārds vārdā jānoraksta, ko raidījumā cilvēki runā- gan aizkadrā, gan intervijās. Un tas nav viena cilvēka darbs. Esmu runājusi ar šiem cilvēkiem un tiešām - pirmais, ko viņi uzsver ir tieši raidījumi ar subtitriem. Vienīgi jāsaka, ka LTV varētu vairāk pastrādāt uz projektiem. Šādai vajadzībai varbūt varētu naudu no Eiropas piesaistīt.
arī prom
a
... man ir vēl viens ... iemēsls ... ko jums ieteikt ... man ar dzirdi viss ir ok, bet es jūs nedzirdu ... paprasiet kādu miljonu, lai nodrošinātu raidījumus tiem, kas nedzird un neredz jūs attāluma dēļ ... (esmu Islandē ... jūs laikam pat nezinat, kur tāda ir ... jumsiem ir kāda cita - Īslande ) ... a pēc tam, kad iedos ... i šitami prasītos 90 000, i ļimonu, paprasiet vēl 2 miljonus, lai nodrošinātu raidījumus tiem, kas jūs nemaz negrib ne redzēt, ne dzirdēt ...
rēķinātājs
r
Jā, derētu pajautāt Plūmei un Kotam, cik cilvēku vajag, lai tos subtitrus uz datora uzrakstītu. vai nepietiku ar divām- trim veikli rakstošām meitenēm, kuras strādā maiņās? Sarīkojiet konkursu vidusskolu beigušajām meitenēm, kura veiklāk un precīzāk raksta! Ar 300 ls mēnesī viņām pilnīgi pietiks, 300 x 3= 900, 900 x 12 (mēneši) ir 10 800. Labi, pieskaitīsim vēl kādas piemaksas, nodokļus - varbūt būs ap 15 000 Par 60 000 mazāk, nekā te Kaķis fantazē!
Hm
H
Cik neticami debili komentāri, kauns lasīt...
foxa
f
man nav žēl
123
1
Vajadzīgs jau tas ir, bet 90 kLVL ir pa daudz. Mēnesī tatad tas ir 7500 LVL . Cik cilvekus vajag lai to nodrošinātu? Pareizi - vienu. Papildus izmaksu nav. Tātad spiežot uz jūtām grib dabūt vairak naudas nekā reāli nepieciešams.
mūjabs
m
šito jau nesaprast cilvēkiem, kuriem pašiem rados vai draugos nav tādu cilvēku. piekrītu, ka vajadzīgi tas ir,,,
hmm
h
vajadzīgi tas ir, jo tā jau invalīdiem, t.sk. nedzirdīgajiem un kurlmēmajiem ir grūti Latvijā.
Oskaram
O
Labāk nokaunies par savām muļķībām pie katra raksta!
Oskars
O
Laikam LTV JĀLIKVIDĒ , jo negrib strādāt , bet kāst no iedzīvotājiem NAUDU , man KAUNS .....
VVV
V
LTV nekam nav vajaziga. Tikai tere musu naudu...
RADĪJUMU AUTORAM
R
LTV prasa 90 tūkstošus, lai nodrošinātu radījumus nedzirdīgajiem RADĪJUMI NEDZIRDĪGAJIEM? RADĪJUMI NEDZIRDĪGAJIEM? Varbūt tādus radījumus vajag AKLAJIEM analfabētiemžurnālistiem
radijums
r
Nez kādu RADĪJUMUS piedāvās pa 90t.k mož visu zoodārzu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas