Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Matīss vairs nebūs Vienotības frakcijas deputāts

Vienotības Saeimas frakcijas deputāti ceturtdien, pēc frakcijas priekšsēdētāja Hosama Abu Meri priekšlikuma, par frakcijas disciplīnas neievērošanu nolēma neturpināt sadarbību ar deputātu Anriju Matīsu, vēsta Vienotība.

Matīss, kurš jau iepriekš izstājies no partijas Vienotība, aģentūrai LETA apliecināja, ka atbalstīs opozīcijas pieprasīto tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) demisiju. Savukārt Vienotības frakcijas deputāti nolēma balsot pret vai atturēties šajā jautājumā.

Tātad turpmāk Vienotības frakcijā strādās 19 deputāti.

Matīss aģentūrai LETA sacīja, ka pats uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no frakcijas, ņemot vērā "frakcijas nostāju par Vienotības pamatvērtībām". Viņš skaidroja, ka Vienotība deklarējusi tiesiskumu kā savu vērtību, taču Rasnača demisiju tā nav gatava atbalstīt.

Matīss vēl nav izšķiries, kādai partijai varētu pievienoties. "Nekādi tālākie lēmumi nav pieņemti, bet piedāvājumi ir trīs," teica Matīss, atbildot uz jautājumu, vai varētu pievienoties Saskaņai.

"Mans mērķis, kļūstot par Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētāju pagājušā gada decembrī, bija panākt, ka frakcija strādā kā saliedēta komanda. Šajā laikā mēs esam kļuvuši par komandu, kas cits citu atbalsta un ir apņēmusies kopīgi strādāt sabiedrības labā līdz šīs Saeimas pilnvaru beigām. Ja tomēr kāds pēkšņi ir izdomājis kļūt par zvaigzni, lai paspīdētu spožāk uz citu rēķina – tad viņam vairs nav vietas frakcijā," frakcijas lēmumu paskaidrojis Abu Meri.

Saeima ceturtdien lems par diviem opozīcijas iesniegtajiem pieprasījumiem par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram Rasnačam. Viens no Rasnača demisijas pieprasījumiem iesniegts pēc parlamenta deputāta Romāna Mežecka iniciatīvas un to parakstījuši 16 opozīcijas deputāti, tajā skaitā no partijām Saskaņa un No sirds Latvijai un pie frakcijām nepiederošie deputāti, tajā skaitā pats Mežeckis. Arī Latvijas Reģionu apvienība (LRA) atsevišķi ir iesniegusi savu Rasnača demisijas pieprasījumu, ko parakstījuši desmit deputāti.

( pievienotas 4. un 5. rindkopas ar Matīsa teikto)

Top komentāri

Saiva
S
Sis glumais, divkosigais pielidejs Matiss ir jaievieto kada atkritumu skirotava par atkritumu skirotaju, jo sis juda ir izdarijis Latvijas valstij un latvieus tautai tik daudz launuma, kad vins sos noziegumus ar savu dzivi nevar izpirkt.
Ttt
T
Kam pieder Latvijas valsts?- cienījamiem cilvēkiem.
..................
.
Žurkas jau laižās,no grimstoša kuģa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas