Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ministri valdībā sastrīdas par atbalstu zaļajai enerģijai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
klusais
k
Šitās biolietas ir reāla tautas čakarēšana, lai atkal tie ,kas nokļūst pie siles varētu baroties no subsīdijām vai nodrošinātiem līgumiem. Tas attiecas kā uz vēja , tā biogāzes, tā arī uz visu laiku muļļātās biodegvielas ražotājiem. Tas , ko mums informatīvā telpa stāsta par šīm lietām ir foši nopirkts PR, par kura patieso būtību daudzi neiedomājas. Vien piemēra pēc - kapēc Kraukļa komisija Saeimā aktivizējās par obligāto biodegvielas piejaukšanu vienā dienā ar rūpnīcas atklāšanu Ventspilī? Vai tā būtu arī tajā gadījumā ,ja rūpnīcai būtu citi īpašnieki? Kapēc EM netiek iesniegts pilns ekonomiskais aprēķins par problēmu , tāpat tās mīnusiem ?
J.Biotops
J
Kas vēl nav skaidrs? Vai tad b.Zalāns jau nepateica, ka nav ko taisīt balagānu? Kāda te vēl diskusija, ja oranžajiem vajag, tad jābūt tā, kā vajag. Punkts. Kurš nesaprot, lai pagaida vēlēšanas, kad tauta pataisīs Latviju oranži-zaļu.
andris
a
Man vajag un viss!
lāga zons
l
Latvijā IR vismaz 4 - 5 darbojošās biogāzes elektrostacijas!
es
e
protams, ka mums neko nevajag. :) nah mums vajag zaļo vai kādu tur oranžo enerģiju. :) Ā nē, oranžo mums vajag. :D
LL
L
Kamēr balsosim par reklāmām (buldozeriem, utt) tikmēr šajā smilšukastē nekas labāk nebūs!!! Pilsoni, prasi atbildību par savu atstāto balsi vēlēšanās, nevis raudi pēc tam, kad s...di jau smeļas mutē!
elektriķis
e
Mosties! 19.05.2009 23:10 Tuvu tam. Vienīgi Latvijā vēl nav NEVIENAS darbojošās biogāzes elektrostacijas un tāpēc tiem dižajiem lēmējiem pat nojausmas nav, cik izejvielu vajadzīgs kaut vienas tādas 1 MW jaudas iekārtas darbināšanai. Biogāze nerodas no nekā, atšķirībā no vēja. Pie tam, cik dzirdēts no licencēšanas komisijas, tad licences elektroenerģijas ražošanai Latvijā jau konkrētiem un tehnoloģiski gataviem projektiem ir saņēmušas arī šajā jomā specializējušās firmas no Rietumeiropas, ne tikai vietējie bāleliņi.
Mosties!
M
JL taču bīda tikpat izdevīgus tarifus savai blicei par biogāzi cik TP savējai par vēju! Muļķu zeme...........
jonj
j
Segliņam vajag paskaidrot ka Latvenergo tarifs ir tik liels jo 10% jāmaksā par AER un gada sākumā pacēla PVN. Regulātors atļāva pacelt tarifu dēļ PVN? PVN ietekmi izvērtēja uz patērētājiem?
elektriķis
e
Salīdzinājums ar Igauniju vai Lietuvu ir nevietā. Pie Igaunijas tarifa vēja enerģijai neviens investors pat nerādās tur un visi iesāktie projekti ir nobremzēti. Tie daži ģeneratori, kuri tur griežas ir pēdējās grabažas un saražo 0,000n % no kopējā patēriņa.Tur visu nosaka degakmens TECi. Līdzīgi Lietuvā, kamēr vēl Ignalinas AES strādā. AES drīz slēgs, degakmens TECus arī vajadzētu to drausmīgās ietekmes uz dabu dēļ. Tā kā Latviju ar Daugavas hesiem un vēja ģeneratoriem abi kaimiņi nākotnē tikai apskaudīs. Ja runā par biogāzi, tad tā ir jāierobežo viennozīmīgi, nav Latvijā tik daudz izejvielu resursu, lai tās saražotā elektroenerģiju pārsniegtu 2 % no patēriņa. Un tad ir vienalga - vai importēt ogles, gāzi vai kukurūzu priekš biogāzes stacijām. Vēja enerģija arī būs iegrožota pieslēguma tehnisku iemeslu dēļ, tomēr tā varētu sasniegt pat 10% no patēriņa. Vēja enerģijas lielvalstīs Dānijā un Spānijā tā ir 20% un 15%.. Spānijā vēja ģeneratoru kopējā jauda ir 17000 MW, Vāciā 25000 MW, Latvijā patreiz nav pat 30 MW, bet vajadzētu kādus 500-600 MW. Vairāk būtu grūti izvietot, lai ievērotu dabas prasības un vēja ātrums būtu pietiekami liels, lai ģeneratori efektīgi darbotos un tā ir tikai 10-15 km josla gar Kurzemes piekrasti.
jonj
j
Uldi ej un maksā tad trīskāršo tarifu par zaļo enerģiju. Skaidrojums -par AER maksā visi 10% pie sava rēķina, varākuma gadījumā visas šīs AER stacijas strādā automātiski a nauda ripo Tautas partijas mafijas kabatā
ululiņš
u
Kāpēc nevar izsludināt tenderi par zaļās enerģijas cenu? Vēja enerģijas, biogāzes ražošana ar noteikumu,ka pārējie Baltijas valstu investori LR var dibināt kopuzņēmumus? Tikai pastāvot konkurencei, cenas var kristies. Citādi viss pārvērtīsies par dažu oligarhu sili.
...
.
Kas par muļķībām ! Kāds Kalvīša HESS ? Tur runa par ZAĻO ENERRĢIJU ! GRIĢIS !!! Sāk jau Vaiņodē celtniecību .
Vita-rinķī apkārt
V
Piekrītu! JL nedrīkst piekāpties kampējiem!
dase patriotiem kretinu band
d
sie abi izcili Idioti no trautaspartijas- ministri?? Idioti ministrukreklos. Vinu argumenti ir ka bernu smilsu kaste berni spelejoties runa. Izcili berneli, zel, ka garas zekes viriesu kajas izmeram nerazo, varetu uzdavinat Seglinam un Zalitei. Tautas intereses?? Vai Jus aizstavat tautas intereses? ta jautajiet viniem nakosreiz, kad vien vini idioti te runas savus slimos argumentus.............

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Zaļā enerģija Latvijā būs dārgākā Baltijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas