Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Nacionālā forumā oktobrī iepazīstinās ar nākotnes scenārijiem

10.oktobrī rīkotajā nacionālajā forumā “Atspēriens. Latvija 2030” Latvijas iedzīvotājiem un dažādu nozaru pārstāvjiem būs iespēja diskutēt un sniegt savu redzējumu par piedāvātajiem risinājumiem Latvijas attīstībai līdz 2030.gadam, informē Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija.

Foruma atklāšanas konferencē profesors Roberts Ķīlis iepazīstinās ar viņa vadītās neatkarīgu ekspertu grupas izstrādāto Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas (LIAS) pirmās redakcijas projektu. Būs arī iespēja iepazīties ar Īrijas pieredzi attīstības plānošanā, kā arī jauniešu izstrādāto koncepciju „21.gadsimta izglītība kā Latvijas attīstības pamats”. Savukārt Latvijas Universitātes profesore Žaneta Ozoliņa iepazīstinās klātesošos ar Latvijas attīstības izaicinājumiem 2020.

Forumā darbosies piecas tematiskās darbnīcas, kurās pazīstami eksperti, politiķi, uzņēmēji un citi sabiedrības pārstāvji pie apaļā galda diskutēs par LIAS projektā iezīmētajiem izaicinājumiem, iespējām un risinājumiem Latvijas telpiskās attīstības, apkārtējās vides, enerģētikas, pārvaldības un līdzdalības, uzņēmējdarbības un iespēju, kā arī cilvēkkapitāla un izglītības jomās.

Nacionālais forums „Atspēriens. Latvija 2030” noslēdz sabiedrības līdzdalības projektu „Latvija 2030. Tava izvēle”, kura ietvaros šogad notikuši reģionālie forumi visos Latvijas reģionos – Cēsīs, Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī, Rīgā, Kuldīgā, Jēkabpilī, Gulbenē, Rēzeknē, kad iedzīvotāji diskutēja un sniedza savu ieguldījumu Latvijas ilgtermiņa attīstības mērķu noteikšanā. Papildus līdzdalības projekta ietvaros norisinājās ekspertu tematiskās diskusijas par būtiskākajiem uzstādījumiem Latvijas ilgtspējīgai izaugsmei līdz 2030.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas