Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

NATO sammita laikā notiekošās konferences izmaksās 340 tūkstošus

Valdība otrdien atļāvusi no Aizsardzības ministrijas (AM) budžeta samaksāt gandrīz 173 tūkstošus latu par NATO samita laikā notiekošo konferenču rīkošanu, bet kopumā jauno līderu forums un starptautiskā konference izmaksās vairāk nekā 338 tūkstošus latu, vēsta aģentūra BNS.

Aizsardzības ministrijā aģentūra uzzinājusi, ka 166 tūkstošus latu sedz pasākumu atbalstītāji — samita atbalsta komiteja, Konrāda Adenauera fonds un NATO.

Ministrijas finansējums piešķirts, lai segtu starptautisko konferenču dalībnieku ceļošanas izmaksas, ēdināšanas izmaksas, nodrošinājumu ar biroja tehniku un citus administratīvos izdevumus. Tāpat tiekot turpinātas sarunas ar potenciālajiem finansiālajiem atbalstītājiem, kas valsts izmaksas varētu samazināt.  

Starptautiskās akadēmiķu konferences "NATO transformācija jaunajā globalizācijas laikmetā" nolūks ir veicināt dialogu par NATO transformāciju un alianses mainīgo lomu globālajā laikmetā. Par aktuālajiem jautājumiem diskutēs vairāk nekā 200 pasaulē pazīstami akadēmiķi, eksperti drošības politikas jomā un žurnālisti no NATO dalībvalstīm un partnervalstīm. Pasākuma patronese ir Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Otrs starptautiskais pasākums ir jauno līderu forums "Ceļot tiltus nākamajām paaudzēm", kurā jaunieši no dažādām valstīm un darbības jomām apmainīsies ar viedokļiem un izstrādās jaunus risinājumus globāla un reģionāla mēroga drošības jautājumiem.

Abus pasākumus organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Stratēģiskās analīzes komisiju, Vācijas Maršala fondu ASV un NATO Rīgas samita organizācijas biroju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas