Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Neiepriecinoši rezultāti matemātikas eksāmenā arī vidusskolēniem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hmmm
h
"Tev ir dīvaini priekšstati par to tautību katlu, ko sauc par ASV." ___ Droši vien ne dīvaini priekšstati, bet neizglītotība. Kas atkal liecina slikti par Latvijas izglītības sistēmu.
un
u
Un cik skaldņu?
un
u
Ai, cik grūts uzdevums! 1. daļa, 20. Kuba šķautnes garums ir 2 cm. Aprēķināt kuba pilnas virsmas laukumu. Arī: 2. daļa, 6. Atrisini vienādokumu 2 cosx * sin3x - cosx =0. Neviens nezināja, cik kubam šķautņu?
Lelle
L
Nav vairs veco, labo un apzinīgo skolotāju, visi grib tikai naudu, bet ministrijā sēž dunduki, kuri nezina ko skolu programmās vispār māca. Pie tam nevar būt vienādas prasības Rīgas 1. ģimnāzijā un kādā no profesionālājām mākslas skolām, kur primārā tomēr nav matemātika un bērni ir superpārslogoti!!!
@-@
@
"Ānis, borē, baisais, dumāki, pajāt, bulšits..." Nja.
Aiduss
A
Dēļ tiem taviem biznesa pamatiem arī ir tāds ānis. Katram borē ka jams būs baisais biznesmenis utt ujp. Pat nejēdz matemātiku normāli apgūt kur nu vēl dzimto valodu un pārējos priekšmetus. Te ir tikai viens skaidrojums - skolēni paliek dumāki un skolotājiem pa lielam pajāt uz visu jo redz nemaksājot kā pienākas. Bulshits! Te drīzāk jāsaka kā strādā tā maksā!
TV
T
O, nē, Jūs kļūdāties. Pirmkārt, lielu daļa no eksakto zinātņu doktoriem un doktorantiem ierodas ASV ar citas valsts vidējo izglītību. Otrkārt, milzīga nozīme ir dažādo etnisko grupu kultūras atšķirībām — sasniegumus eksaktajās zinātnēs vairāk gūst to kultūru pārstāvji, piemēram, ebreji, kurās tiek cienītas šīs zināšanas un tās tiek apgūtas un pilnveidotas ārpus skolas. ASV skolas izglītība eksaktajās zinātnēs ir gaužām vāja un nenodrošina konkurētspējīgas zināšanas.
@-@
@
Tev ir dīvaini priekšstati par to tautību katlu, ko sauc par ASV. Imigranti no Anglijas, tikai astotajā paaudzē, vai no Holandes, tikai sestajā paaudzē, vai no Latvijas, tikai trešajā paaudzē, ir tādi paši, kā imigranti no Japānas otrajā paaudzē. Slikti argumentēts.
TV
T
"Kaut kā neesmu pamanījis, ka viņiem štata un kontinenta neatšķiršana ietu lielā sliktumā." Slikti esat skatījies. Pašā ASV izglītotie šausminās par to, kas notiek skolās, par izglītības kvalitāti. ASV eksaktās zinātnes virza uz priekšu ebreji, imigranti no tālajiem austrumiem un postpadomju telpas, kā arī to atvases. Starp doktora grādu ieguvējiem, Džoni Smiti ir minoritāte, dominē Čeņi un Li.
gaga
g
Radas visi vainigi, tikai ne slinkis - skolnieks.
@-@
@
Kaut kā neesmu pamanījis, ka viņiem štata un kontinenta neatšķiršana ietu lielā sliktumā. Varbūt tas ne par ko neliecina, tomēr svarīgāk ir nevis iekalt enciklopēdisku un nevajadzīgu informāciju, bet prast to atrast, kad tas nepieciešams. Turklāt es tomēr nesaprotu - kāds sakars padziļinātai matemātikai ar vēsturi. Varbūt paskaidrosi?
TV
T
"VISC pārstāve Kristīne Ilgaža avīzei stāstījusi, ka eksāmena darbs tiek uzskatīts par ideāli sastādītu, ja tā vidējais vērtējums valstī ir 50%." Vai patiešām mums ieviesīs šo debīlo atzīmju "normalizēšanu"? Nākamgad eksāmens būs vieglāks, lai skolēni varētu šos 50% sasniegt. Ar tādu pieeju pēc 10 gadiem vidusskolas eksāmens būs pašreizējā pamatskolas eksāmena grūtības līmenī.
iemesls
i
Pie vainas ir demokratija un skolena tiesibas. Skolens musdienas skolaa izvelas nemacities. Matematikas stundas vienkarsi gul, majas darbus nepilda, runaa preti skolotajam, ja skolotajs aizrada, ka butu japieversas stundai. Bet eksamenos peksni telo cietusos, ka par grutu!
Mg
M
Manuprāt, visa problēma ir rezultātu interpretēšanā. Matemātiku tagad skolās māca dažādos apjomos. Tiem, kas to apgūst lielākā apjomā, normāli būtu saņemt A vai B līmeni un zemāki līmeņi jau būtu slikts sasniegums. Taču tiem, kas matemātiku apgūst minimālā apjomā, C līmenis jau jāuzskata par labu sasniegumu un nekādu pārmetumu vai apvainojumu.
xxx-MMM
x
Nopietnas reformas izglitibas sistema sen vajadzigas, cik tad ilgi pa skolu un augstskolu visi var PASTAIGATIES un tuseties??? IR JASAK MACITIES!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas