Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nesamazinot budžeta vietu skaitu, augstskolu mācībspēku atalgojums nākamgad saruktu par 40%

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
toposhais students
t
Tas ir šausmīgi. Ir tādi topošie studenti, kuriem ir gaišas galvas, labas atzīmes, kuri no sirds vēlas mācīties, bet viņi to nevarēs jo nebūs iespēja mācīties par valsts līdzekļiem. TAK apžēlojaties!!!!!
hmm
h
Spriežot pēc Latvijas universitātes, 40% pasniedzēju droši varētu atlaist. Un kvalitāte ne tikai nepasliktinātos, bet varbūt pat uzlabotos. Bet privātajās augstskolās stāvoklis bieži vien vēl traģiskāks...
barons
b
"..Pēc Koķes domām, Latvijas pārstāvniecība šajā forumā ir īpaši būtiska, lai turpinātu augstākās izglītības un zinātnes eksportspējas paaugstināšanu, īpaši - zināšanu pārneses kontekstā..." ņem un eksportē tos meit'.
rūdis
r
Viņi uztraucas tikai par savu algu, bet nevis par studentiem....
miks
m
Lai nestāsta pasakas! Šobrīd dekāni un ļoti daudzi pasniedzēji saņem pa 2 taukšķiem un vairāk. Un kāda ir pasniedzēju lvalitāte- par to vispār negribas runāt.... Es iestājos, lai studētu, bet pašreizēja situācijā zinu mazāk nekā beidzot skolu. Vairāki pasniedzēji vispār nelasa kursadarbus, izliek mistiskas atzīmes pēc mēneša, bet kad palūdz izskaidrojumu par darba vērtējumu aizbildinās par laika trūkumu, lai gan skaidri redzams, ka darbs labākā gadījumā ir pāršķirts. Protams ir izņēmumi, bet tādu ir ļoti maz . Pie tam tie nesaņem to milzīgo samaksu. Būtu labi , ja ļautu studentiem vērtēt pasniedzēju darbu, tad vismaz saņemtu tie, kas ir pelnījuši. Un vēl- kāpēc skolotājiem, policistiem ir jābūt misionāriem, bet augstskolās nē?
joker
j
Krize ka jau krize ! Karteja grupa (augstskolu macibspeki), kas sveti ticeja, ka krize vinus neskars, jo, luk, vini tak nodrosina tautai augstako izglitibu - un tik svetas lietas sabruksanu pat valsts izzadzeji nepielaus. Realitate gan ir tada, ka no Latvijas tautsaimniecibas sabrukuma cietisim pilnigi visi (iznemot reali pie varas esoso slani, protams).
K2
K
"...Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) no 4.oktobra līdz 6.oktobrim Japānā piedalīsies 6.starptautiskajā zinātnes un tehnoloģiju forumā "STS forum", kur uzstāsies ar runu par zinātnes lomu ekonomikas atveseļošanā un izaugsmē, aģentūru LETA informēja ministres padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe." "..Pēc Koķes domām, Latvijas pārstāvniecība šajā forumā ir īpaši būtiska, lai turpinātu augstākās izglītības un zinātnes eksportspējas paaugstināšanu, īpaši - zināšanu pārneses kontekstā..."
dzeris
d
Nedrīkst samazināt budžeta vietu skaitu, īpaši jau vadišajās augstskolās. Labāk paskatīties, vai dažu labu augstskolu vispār jāfinansē no valsts budžeta, un koncentrēt līdzekļus tādu augstskolu rokās, kuras dod vismaz apmierinošu izglītības kvalitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas