Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NRTP piespriež Mamikinam 1000 latu sodu; lietu sūtīs prokuratūrai

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) izlēmusi, ka TV5 saistībā ar Andreja Mamikina vadītajā raidījumā _Bez cenzūras _šā gada 18.novembrī rādīto būs jāmaksā 1000 latu sods, _Dienai _par šādu lēmumu paziņoja NRTP loceklis Sergejs Kārītis.

Tāpat nolemts nosūtīt prokuratūrai vērtēšanai, vai raidījumā nav saskatāms kriminālpārkāpums, vēsta LETA. NRTP 1000 latu lielu naudas sodu uzlikusi raidorganizācijai par Radio un televīzijas likuma 17.panta trešās daļas pārkāpumu par nacionālā goda un cieņas pazemošanu. Par 18.novembra raidījumu 10.decembrī tikai ierosināta administratīva lieta, jo tajā esot vienpusīgi apskatīts jautājums par Latvijas valsts dibināšanu 1918.gadā un skatītājiem krievu valodā uzdots interaktīvs jautājums un atbildes variants, ka Latvijas Republikas proklamēšana esot bijusi "liktenīga kļūda."

TV5 NRTP sēdē pārstāvēja raidorganizācijas īpašnieka SIA TV Rīga speciālo projektu vadītājs Ivans Staļnojs. Kā stāstījusi NRTP pārstāve kontaktos ar medijiem Dārija Juškevica, I.Staļnojs, skaidrojot apstrīdētajā raidījumā notikušo, esot "galvenokārt atsaucies uz preses brīvību."

TV5 ziņu redakcijas galvenais redaktors Vladislavs Andrejevs teica, ka neesot saņēmis oficiālu protokolu par NRTP lēmumu, taču atgādināja TV5 pārstāvju agrāk teikto, ka jebkuru negatīvu lēmumu apstrīdēs tiesā. Pret naudas soda uzlikšanu viņš un raidījuma autors A.Mamikins ir gatavs vērsties Administratīvajā tiesā. "Par lēmumu vērsties prokuratūrā: to jau kāds varēja darīt agrāk un negaidīt tik ilgi izpildīt politisko pasūtījumu," teicis V.Andrejevs.

Jau ziņots, ka NRTP žurnālista 18.novembra raidījumā saskatījusi Radio un TV likuma panta pārkāpumu, kurā noteikts, ka programma nedrīkst ietvert musinājumu uz nacionālo, rasu, dzimumu vai reliģisko naidu, uz nacionālā goda un cieņas pazemošanu. Maksimālais sods, ko A.Mamikinam varēja piespriest ir 1500 lati, stāsta S.Kārītis.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas