Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pabriks nominācijas gadījumā gatavs ar pilnu atbildību uzņemties Ministru prezidenta amatu

Nākošnedēļ ļoti lielā mērā izšķirsies, vai spēsim izveidot ilgtspējīgu valdību, vai arī alternatīva ir politiskās vides neskaidrība, iespējams, haoss, šodien apvienību Attīstībai/Par! (AP) veidojošās partijas Latvijas attīstībai kongresā sacīja AP Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks.

Viņš norādīja, ka ir gatavs ar pilnu atbildību uzņemties Ministru prezidenta amatu, ja saņemtu Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nomināciju šim postenim.

Politiķis atzina, ka valdības veidošanas process notiek sarežģītā politiskajā vidē. Reizē alternatīva - politiskās vides haoss – iespējams, varētu arī pārmesties uz visu valsti, brīdināja Pabriks.

Viņš akcentēja to, cik svarīgi ir ar cieņu izturēties pret politiskajiem partneriem un cik svarīgas ir demokrātiskās sistēmas institūcijas.

AP valdības vadītāja kandidāts arī sacīja, ka domā, ka tas cilvēks, kurš nākošajā nedēļā varētu tikt nominēts premjera amatam, iespējams, būs ar vienreizēju iespēju veidot Latvijas valdību. Reizē politiķis norādīja, ka pēc sarunām ar prezidentu ir jābūt skaidrībai par to, kas notiek ar kandidātiem, kas nesaņem nomināciju. Tas nepieciešams tāpēc, ka nevar turēt mūžīgi atvērtu izvēles iespēju šajā lietā, jo tas traucē formēt valdību, pauda Pabriks.

Kā ziņots, Latvijas attīstībai kongresā šodien notiks vadības vēlēšanas.

 

Top komentāri

Vienmēr gatavs
V
Nesenā pagātnē kāds Artis Pabriks ar pilnu atbildību paziņoja, ka nekad nepametīšot partiju Vienotība. Tāpat senāk iepriekš ar tik pat pilnu atbildību biedris Pabriks zvērēja mūžīgu uzticību kādai Tautas partijai un tās bārdainajam vadonim. Ja tas biedris Pabriks un šis valsti un tās naudas maku parullēt gatavais censonis ir viena un tā pati persona, tad jāsecina, ka viņa attieksme pret jēdzienu "atbildība" ir ļoti, kā lai to maigāk pasaka, elastīga.
Robis
R
Es teiktu-Pabriks ir tā sliktākā iespējamā kandidatūra no visiem....
Ai ai
A
kā briselglobālistu īpašumā esoša LETA un diena zombē latviešus mēģinot uzspiest šo Latvijas valsts un tautas iznīcinātāju, izlasiet viņu "partijprogrammu" un viss kļūs skaidrs...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas