Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Digitalizācijas lietā piesaka noraidījumu tiesnesim

Tiesai atsākot izskatīt t.s. _digitālgeitas _lietu, advokāti iesnieguši pieprasījumu nomainīt tiesnesi Žaneti Vēveri, jo viņas darbībā saskatāms interešu konflikts, ziņo _Latvijas Radio. _Savukārt prokurors Edvīns Piliksers uzskata, ka pieprasījums ir nepamatots un iemeslus sauc par sadomātiem.

Noraidījumu tiesnesei pieteica bijušā "Kempmayer Media Limited" (KML) meitasfirmas "Kempmayer Media Latvia" valdes locekļa Jāņa Svārpstona advokāts Jānis Rozenbergs un VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" bijušā valdes priekšsēdētāja Māra Paudera advokāts Saulvedis Vārpiņš, ziņo LETA.

Advokāti pauda aizdomas par to, ka tiesnese varētu būt nonākusi interešu konfliktā, jo viņa 2005.gada 18.februārī bijusi apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģijas sastāvā, kad tikusi skatīta sūdzība par digitālās televīzijas lietā veiktu kratīšanu. Advokāti atsaucās uz Kriminālprocesa likuma 52.panta 4.daļas 1.punktu, kas noteic, ka lietas izskatīšanā tiesā nedrīkst piedalīties tiesnesis, kurš ir piedalījies šajā kriminālprocesā jebkādā statusā, raksta LETA. Rozenberga un Vārpiņa pieteiktajam noraidījumam pievienojās arī pārējie advokāti, sakot, ka šis jautājums lemjams nekavējoties, lai gan pret to iebilda prokurors.

Patlaban tiesas sēdē pasludināts pārtraukums.

Jāatgādina, ka mazliet vairāk nekā pirms mēneša advokāti centās noraidīt arī prokuroru, bet tiesa aizstāvju argumentus neuzskatīja par pamatotiem. Toreiz lūgumus par E.Piliksera noraidījumu tiesai iesniedza par krāpšanu un naudas legalizēšanu apsūdzētais ar Tautas partijas dibinātāju Andri Šķēli saistītais finansists Harijs Krongors, Jānis Svārpstons, kā arī šobrīd ar A.Šķēles interesēm atkritumu saimniecības biznesā saistītās firmas Nelsens vadītāja Māra Paudera advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Prokurors šajā lietā ir pieprasījis piedzīt 2,3 miljonus latu no 14 lietā apsūdzētajām personām, kurām apsūdzības uzrādītas arī par krāpšanu. Kopumā krimināllietā apsūdzētas 20 personas. Digitālās TV lieta saistīta ar vismaz 50,3 miljonu USD vērtu ciparu televīzijas ieviešanas projektu, kuru virkne personu bija plānojušas veikt, izmantojot pastkastītes firmu Kempmayer, valsts a/s Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) un tās meitasfirmu Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs (DLRTC). Cietušā nebija, jo dienu pēc lietas nodošanas tiesai, pērn 2.oktobrī, par cietušo atzītā DLRTC tika likvidēta. DLRTC īpašniece — Aināra Šlesera (LPP/LC) vadītās ministrijas pārraudzībā esošā LVRTC atteicās pārstāvēt cietušo.


(pievienota 2.-4. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas