Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Freimanis: Piens zemniekiem jātirgo galapatērētājiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hmm
h
Vēl viens iemesls pienu tirgot pa tiešo galapatērētājam ir arī tāds, ka piena pārstrādātāji savās ražotnēs un tirgotāji savās nekad mūžā nevēdinātās noliktavās pēc tam turot jau gatavu izstrādājumu pienu ļoti sačakarē.
Arturs-pensionars
A
Problēma nav piens,bet gan nauda,turklāt gan zemnieka,gan veikalnieka,gan valsts kasēs. visa pamatā ir valsts ī stenotā ekonomiskā politika,tajā dažādas priekšrocības ir citiem uzņēmējdarbības veidiem,bet ne zemniecībai.Priekšplānā atrodas finansu uzņēmējdarbība,tikai parex ne no šā neno tā, neplānoti ir izgrābis no valsts kases 820 miljonus latu pāris mēnešos. Zemniecība ar šādu naudu pat nezinātu ko iesākt,bet parex ir starptautiska spekulācija,kamēr zemniecība godmaņa pabērns.Tikai šīs absolūti neadekvātās attieksmes pret savu zemniecību,tātad simtiem tūkstošu cilvēku Latvijā ,salīdzinot ar 2 nu jau bijušajiem īpašniekiem spekulantiem un slēptiem ārzemju izsūcējiem,Godmanim ir jāiet nekavējoties. Ir nepieciešama pilnīgi cita pieeja mūsu problēmu risināšanai,nu kaut vai vācu kancleres pozīcija jautājumos par attieksmi pret banku spekulantiem,konjunktūrpolitisko atbalsta politiku vācu ekonomikai,šeit atbalsta savējiem vietā dzirdami premjēra murgi par nepieciešamību pakļauties SVF,ES kopumā šādu pakļaušnos gan neredz...
Lāpītāja.
L
Nu tikai nevajag te vainot visus citus, pircējiem japaskatās arī uz sevi.ES un sekojoši arī mūsu PVD prasības vērstas uz to lai maksimāli novērstu iespēju saķert kādu kaiti no nekvalitatīva produkta,bet šī pārmērīgā prasība novedusi pie tā,ka agrāk tikai piens tika pasterizēts,lai nesaskābtu ātri,tomer tas vismaz bija piens,tagad zemniekam kurš grib piegadāt kombinātam pienu,jau savā fermā jāpieber pienam klāt kaut kāds ķīmisks pulveris lai tas neskābtu vispār, unkombināti,lai viņiem nebūtu ražošana atkarīga no sezonalajām piena daudzuma svārstībām,sataisa pienu pulverī un pēc tam uzmaisa kad vajag no tā tādu daudzumu,kāds pielīgts piegādei lielveikalu ķēdei.Mazie kombināti ja viniem ir dabiskais ne pulvera piens nevar to izdarīt,viņiem nav iespējams tik precīzus daudzumus gada garumā piedāvāt lielveikalaiem,tāpēc viņus tur pamazām izspieda.Tos kādu laiku vēl varfēja nopirkt mazajos veikaliņos, bet tur arī arvien mazāk,jo uz jautājumu kāpēc viņiem nav vairs "Cesvaines piena" pirms gadiem 4 man atbildēja veikalā pardevēja-tas ir dabisks piens,viņs pēc 2-3 dienām saskābst, mums PIRCĒJI PRASA PIENU KAS STĀV SVAIGS NEDĒĻU!!!Iespējams,ka viņiem tāpēc arī vairs nav dabisks,netur konkurenci. Mēs viena daļa,īpaši jaunie censoņi,kas saskatījušies kā amīši reizi nedēļā ar ratiem piepērk produktus visai nedēļai(un ir neveselīgi resni jo rij lielveikalu konservantu pilnos produktus) mēs mērkaķojamies pakaļ.Ar to kanniņu pēc piena gatavi iet tā paaudze kura velir dabūjusi īstu pienu.Man arī jaunās dāmas darbā rauc degunus un saka,ka piens kurš ir no govs pa tiešo esot smirdošs un pretīgi trekns,viņām arī vajadzīgs piens kas nedēļu stāv ledusskapī.Paldies dievam ka ir vēl latvieši kas grib īstu pienu un pirks to, bet nevajag lolot ilūzijas,ka tāpēc izputēs lielveikali un kombināti kuri ražo to surogātpienu.Un mūsu lielražotāju siers arīir tiksaķepis,smirdošs un neēdams,ka gatavots no tā paša jau sākumā saķīmiķotā piena.
njā
n
tur nu jums taisnība - 2,5% nemaz nav piens, bet kaut kāds ūdentiņš ar piena piejaukumu. tad tā tas arī ir jāsauc.
Yes!
Y
Un to pienu, ko, tuvojoties derīguma termiņa beigām, nevis par lētu naudu ' pēdējā brīdī' pārdod, bet izmet konteineros...
Doma
D
Interesanti gan... Piena pārstrādātāji no piena "nosūc" arī krējumu krējumam un sviestam. Arī tie maksā bargu naudu, pat paniņas nav ik dienu pērkamas. Tatad - cik liela peļņa piena pārstrādes uzņēmumiem tiek no viena litra, vienas tonnas utt. piena? Tātad viens litrs piena ir bezmaz zelta vērtē...
Realais
R
Noteikti būtu jāmaina esošā prakse,nu nevar tā būt,ka nevaru nopirkt pienu ,biezpienu,krējumu tirgū no zemnieka.Un jānovāc visi mākslīgie ierobežojumi ,kas izdevīgi dažiem.Lielākā daļa pārstrādataju jau sen ražo piena produktus,kuru saturs ir ļoti apšaubāms.Palicis tikai nosaukums-piens,ja par tādu var saukt to šķidrumu.Nu atstājiet savu piena paku vienu dienu ārpusledusskapja!!!Nesarūgst,bet smird.
hmm
h
Lietuvā, atšķirībā no Latvijas, ir aizdomas par piena pārstrādātāju starpā noslēgtu karteli, nevis tā kā Latvijā - par tirgotāju slēpto vienošanos. Otra atšķirība - Lietuvas Konkurences padome šīs aizdomas pēta, skatās, bet Latvijā KP, šķiet, nedara neko. Te vakar KP pārstāve Biznesa sadaļā izpaudās, ka pētīt ieprikuma cenas un noteikumus nav KP kompetencē. Ko tur vairs piebilst?
no citas puses
n
Lietuvā, Igaunijā - vai tur ir tādas problēmas??? Lietuvā laikam toč nav - a kāpēc????
pircēji paši vainīgi
p
paši vien esam vainīgi - kapēc pērkam tos dīvainos veikala piena izstrādājumus, šķidrumu piena krāsā ar nosaukumu "piens", jocīgo masu mazos trauciņos ar nosaukumu "jogurts" .. uttt . Lūk arī rezultāts, jau sen gaidīju, vai tauta neatjēgsies, ka to baro ar sazin ko - lētāku saražo - dārgāku pārdod. Ja masveidā nepirktu, neviens NERAŽOTU!
Biruta
B
Ko piebilst? Limbažu piens tiešām smird, bet Rankas 2,5 % pienā manāma mazītiņa tauku kārtiņa. Viss, kas notiek, notiek uz labu.
lasītāja
l
Nevajaga vienmer rikojumus no augšas. Kooperativus var organizēt uzņēmīgs cilvēks no zemnieku vidus, vai arī no attiecīgās ministrijas sūtīt enerģiskus profesionālus jaunus cilvēkus, kas tagad aizbrauc, rosināt un palīdzēt izplānot. Pamati tika ielikti trīsdesmitos gados. Domāju ka galvenās tēzes nav mainījušās.
Viesturs Koziols
V
Jadara nevis jablauj! Klauni!
anna
a
PĒDĒJAIS LAIKS.!!!!
supports
s
Labprātāk pienu pirktu no zemniekiem. Ar kanniņu iešu tur, kur varēs nopirkt izlejamo pienu un sviestu pergamentā un pārējos produktus!!! Atbalstu zemniekus un bioloģiski audzēto produkciju!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Pārstrādātāji: zemnieku problēmas nedraud ar izejvielu trūkumu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas