Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Par labu bojāgājuša karavīra atraitnei piedzen 40 000

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kauns LR tiesu sistēmai
K
tas ir spļāviens sejā Latvijas Tautai. Vienai dāmītei par to, ka publiskotas viņas sarunas par narkotikām, Latvijas Republikas tiesa piešķir 100 tūkstošus latu, bet sievai un bērnam par vīra un tēva nāvi - katram pa 20 tūkstošiem latu.
Zāģis
Z
Lai kāds būtu arī Gobzems, šoreiz viņš cīnās par godīgu lietu. Tas NBS tiešām pieļāva šaizi ar tiem izpletņlēcējiem, tadēļ tai armijai beidzot ir jāmācās no savām kļūdām.
!?
!
Onkul, klabini no NBS štāba, vai tik tāpat iemasturbēji ar savu t.s. kompetenci, a?
Tātad
T
Rīgas apgabaltiesa pirmdien, 16.febr. no Aizsardzības ministrijas (AM) par labu izpletņlēkšanas mācībās bojāgājušā Speciālo uzdevumu vienības (SUV) karavīra Mārtiņa Arāja atraitnei piedzina 40 000 latu lielu kompensāciju. Tiesa nolēma, ka Gita Arāja saņems 20 000 latu morālo kompensāciju un 20 000 latu saņems arī viņas mazgadīgais dēls Kristaps. ------------------------------------------------- --------------------------------------- nevis no AM budžeta jāizmaksā šī KOMPENSĀCIJA, bet gan no tiem septiņiem LOPIEM no NBS komandierim, instruktoriem, kuru vainas dēļ tie 2 puiši, arī Arājs, gāja bojā MIERA laikā! Kad tādiem LOPIEM no NBS būs par SAVU debilitāti jāmaksā no PERSONĪGĀ naudas maka, tad redzēsim , cik DAUDZ neatbilstošu komandieru, instruktoru ir ĪSTENĪBĀ NBS, kas čakarē zoļļiem smadzenēs un pat... dzen nāvē...!
migla
m
Kāpēc nauda bija jāpiedzen no NBS? NBS sastāv arī nekustāmis un kustāmais īpašuma. Iznāk, ka visi NBS dienošie cilvēki ir līdzvainīgi kāda karavīra nāvē? Tas ir vislielākais absurds.
nīgrais
n
Acīmredzot valsti švaks jurists pārstāvējis. Rezultātā katra džeriņa sapnis: skaļa un viegla prāva, tb PR akcija par kuru vēl kabatsnaudu piemaksā. Būtu nopietnāku juristu NBS paņēmuši, čiks vien te sanāktu.
oto skrūve
o
Tiesa bija nekompetenta, atbildētāji neprata nolasīt vienkāršas instrukcijas, par kuru apgūšanu Arājs pats bija parakstījies, bet Gobzems & atraitne vienkārši ir no vienas cibiņas. Aldītis un Gitas māte ir strādājuši vienā interesantā kantorī – Prihvatizācijas aģentūrā. Lai prasītāji beidz zveņģelēt par striķu nazi! Tas nav arguments. Griezt striķus virs ūdens ir AIZLIEGTS!!! Arguments - iemauksies no 10 m augstuma 50 cm dziļā peļķē un kājas pagalam. Kritiens ar visu uzkabi no krietna augstuma nekad nav ideāls - ka liksies plakaniski pret ūdens virsmu, zarnas pa dirsu izsprāgs ārā. Lēcēji saka - ūdens ir betons. Striķu nazis ir gadījumiem, kad lēcējs sapinas galvenā izpletņa auklās un jātiek vaļā no tās lupatas, lai pēc tam pareizi atvērtu rezerves izpletni. Pirmais, kas jāatceras - nevajag psihot, jo laiks ir pietiekami daudz. Arājs taču arī zēģelēja virs Daugavas krietnu brīdi. Arāja gadījumā gadu desmitos starptautiskā līmenī slīpētas militāristu instrukcijas saka sekojošo: - ja plinti ir svarīgi saglabāt, to nekavējoties iekar striķos, ja nē, tad met projām - atlaiž kāju siksnas - atlaiž kreisā pleca siksnu - atkabina rezerves izpletni, taču neizmet, jo tas kādu brītiņu noderēs kaa pūslis (ir varianti, kad „rezervnieku” noņem jau pirms iepriekšējiem diviem plāna punktiem) - atlaiž bruņuvesti, ja tāda ir - paliek karājoties labā pleca siksnā (sakabina rokas) līdz brīdim, kad kājas pieskaras ūdenim - atbrīvojas no labā pleca siksnas, piezemējas ūdenī - ja dziļš ūdens un krasts tālu, atbilstoši situācijai laiž pa burbuli bruņuvesti, zābakus, ķiveri, munīcijas jostu, rāciju u.c. hlamus. Zābaki prasa īpašu piegājienu - prātīgs cilvēks, redzot, ka sūdi vagā, laicīgi atšņorē zābakus pirms visu iepriekšminēto darbību veikšanas, taču nemet tos pa vējam, jo zaldāta sadzīvē (karā un mācībās) zābaki tomēr ir pirmās nepieciešamības prece. Ja ūdens gaidāms auksts, saglabā maksimālu apģērba un apavu kārtu, ja vien peldspēja to atļauj.
to Mārīte
t
bet varbūt Gobzems ņem 50%? Esmu dzirdējusi, ka viņš esot dārgs advokāts. Ir jau arī pamats.
Mārīte
M
Ja Gobzems ņem kādus 10% no visas pietiesātās summas, tad jau 4000 vien sanāk. Neko daudz šis apsviedīgais puisis ar tādu naudas summu nepanāks!
re_marx
r
nu... divējādas sajūtas: valstī noteikto kompensāciju karavīra nāves gadījumā viņa ir saņēmusi (to maksā no mūsu kabatām); prasīt vēl morālo, kad kriminālprocess nav iztiesāts, ir visai apšaubāma lieta, jo šo kompensāciju būtu jāpiedzen no vainīgajiem, kuri bija klāt un pieļāva pārkāpumus/nāvi, bet ne no armijas kopumā, jo tagad par dažu bezatbildību šo morālo kompensāciju maksāsim atkal mēs no saviem nodokļiem.... armijā dien profi, savu lietu zinoši cilvēki, kuri varēja to paredzēt un atteikties no lekšanas. kāpēc to neizdarīja??? un vispār cēloņsakarības starp nāves faktu un AM, NBS (amatpersonām) šeit nav!? vai kārtējā tiesu sistēmas kļūda?
Oskars
O
Latviju čekisti iznīcina,gan rūpnīcas,gan skolas,gan slimnīcas,gan iznīcina atklāti PILSOŅUS,gan izņemot TAUTAS naudu no kases,tūlīt sāksim mirt BADĀ. KĀDA NĀKOTNI SOLA mūsu SAEIMA ?
Arnis
A
Nesaprotu, kāpēc šai atraitnei bija jātiesājās. Armijai būtu jāmaksā mūža pensija kā atraitnei, tā dēlam. Normālā valstī tas būtu pašsaprotami. Bet pie mums jālec ar kaut kādām humpalām un vēl nemaksā.
Kiki
K
Tad jau atraitnei vēl būs jāmeklē papildu nauda ar ko norēķināties par Gobzema pakalpojumiem...
minets
m
Nedabūs
zvirbulēns
z
I pareizi darīja, vismaz kāds labums no tiem spēkiem :)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas