Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Pensiju likuma grozījumu atbalstītāji kritizē LTV

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pensionāre 1996
P
Šie grozījumi ir vajadzīgi tiem, kas jau šodien ir pensijā, lai varētu izdzīvot. tie 264000 pensionāri,kas saņem pensiju zem iztikas minimuma un aizgājuši pensijā līdz 1996 gadam. Šie cilvēki īr apdalīti un saņem netaisnīgi mazu pensiju, to vakar atzina arī Godmanis 100. pantā. Un tie nav nekādi bomži ko te viens otrs piesauc.
Mg
M
"Lielākā daļa no tiem, kas saņem minimālo algu, daļu no sava nopelnītā saņem aploksnītē." Aha, un tāpēc vajag šos grozījumus, lai tādi cilvēki aizejot pensijā varētu saņemt pensiju lielāku par algu, no kuras maksājuši nodokļus?
Kate to Maijpuķīte
K
Es gan iešu balsot PRET grozījumiem tieši tāpēc, ka daudzi cilvēki strādā visu mūžu un pēc grozījumiem saņems tikpat, cik bomzis, kurš vispār varbūt nevienu dienu nav strādājis savā mūžā! Saņems tāds savus 135latus, tai pašā laikā invalīds vai bērns bez vecākiem saņems savus 45 latus. Sviests kaut kāds! Neuzskatu, ka man būtu jāmaksā pensija cilvēkam, kurš nav gribējis strādāt. Man nav iebildumu maksāt saprātīgu pensiju pensionāram, kurš ir strādājis, bet ne lielāku pensiju dzērājam, ja man pat bērnam nesanāk naudas tik daudz mēnesī tērēt!
anglosaxis
a
Kur problēma maksāt lielas pensijas? Sadrukā tikai labi daudz latu un dala pa labi un pa kreisi. Pēc nedaudz gadiem pensija varētu sasniegt kādu miljonu. Bet sērkociņu kastīte maksās desmit tūkstošus...
El
E
Hallo! Kur palika tie bļāvēji par izdzīvošanu? Varbūt Aizsardzības ministrijai vajadzētu nopirkt vēl pāris zirgus? Tad varētu no Vecrīgas aiz kājām vilkt ārā tos, kas ubago un tomēr nevar izdzīvot par tiem 90 LVL. Un nu jau lielākā daļa no tiem, kas tur tusē, vairs nav tikai nodzērušies sīņi...
El>>Mg
E
Tas nu gan ir smieklīgs arguments! Lielākā daļa no tiem, kas saņem minimālo algu, daļu no sava nopelnītā saņem aploksnītē. Tā jau protams var izdzīvot. Varbūt tu varētu to pastāstīt arī manai omei, kas saņem LVL 96 mēnesī? Forši, ne? Varbūt tev ir kāds labs komentārs par to, cik % izdzīvo arī no tādas naudiņas? Nu? Gaidu.
Ieva
I
Es neaģitēju pret pensiju reformu kā tādu, bet gan pret tieši šo pensiju reformu! Tāpēc pasaki, kā patiešām atrast naudu, un es tavi atbalstīšu!
Mg
M
"Lai man kads no gudrajiem,kuri te agite "pret" pensiju reformu parada ar skaitliem - ka ir iespejas sodienas LATVIJA IZDZIVOT ar 120 latu ienakumu.." Mūsu valstī vairāk par 20% saņem minimālo algu (160 Ls), no kuras atvelkot nodokļus sanāk tie paši 120 lati. Tad laikam jau izdzīvot var...
Liene
L
Cilvēki ķeras pie katra šķietama iespēju salmiņa un nemaz nedomā par sistēmu kopumā.Vai šis referendums vispār var kādam kaut ko dot, nevar izņemt naudu no fondu uzkrājumiem, tad protestēs uzkrājēji un atkal referendums??? Cik izmaksā referendums un tā arī ir nodokļu maksātāju nauda. Jāmeklē citi līdzekļi pensiju palielināšanai. Ko dos šis tautas nobalsojums? Varbūt vajadzētu tautu laist pie budžeta sastādīšanas???
Štokija _ūdu mušai
Š
Kas par demokrātijas uzplūdiem štokija _ūdu mušām! Tiešām dammokrātija štocēnu izpratnē.
Ieva
I
Vēl viens jautājums: ar ko mana uzbāzība ir sliktāka par uzmācīgu nevēlēšanos izpētīt situāciju ap grozījumiem? Varbūt vienreiz atbildēsiet uz vismaz vienu jautājumu, jo, ja latviešiem ir ierasts prasti apsaukāties, tad būt par krievieti nemaz nav tik slikti!
Tā Ieva
T
Riņķo un nerimstas kā tāda sūdu muša. Šitik uzbāzīgi parasti ir tikai krievi.
Ieva
I
Abet par to viedokli pilnīga taisnība: vajag pieaicināt abus, lai ir ko salīdzināt, turklāt viss raidījums ir jāorganizē, lai nesanāk kā dažu labu citu reizi, kad abas puses vienkārši apvaino viens ptru melos!
Ieva
I
Bet man patīk tā viena zvaigznīte pie manis teiktā par pensiju 1. līmeni....
AJ
A
SABIEDRISKAJĀ - tātad VISAS sabiedrības - televīzijā nav nekādu tiesību atspoguļot tikai valdošās koalīcijas darboņu viedokli. Stipri šaubos, vai uz referendumu iešu, bet pretējās puses domas tomēr vēlētos dzirdēt - 170 000 cilvēku paraksti tomēr ir ļoti liels skaits, un arī viņi ir Latvijas pilsoņi. Neredzu nekādu attaisnojumu sociālā budžeta izmantošanai valsts budžeta lāpīšanai. Tāpat kā ģimenes, tā arī valsts tēriņi jāsabalansē - kad reiz beigsies līdzekļu izšķērdēšana nevajadzīgās ekskursijās- komandējumos, kad tiks likvidētas neskaitāmās padomes, arī vadības līgumi un milzīgās prēmijas? Un vai mums tiešām ir vajadzīgas tik daudzas ministrijas ar veseliem ierēdņu pūļiem? Un kāds ir VID darba novērtējums? Nezin kāpēc liekas, ka ķer tikai tādus sīkmaņus. Un tās vājprātīgi dārgās gadsimta būves - kāpēc mums par to jāmaksā tik daudz? Vēl arī korupcijas rēgs, kas klīst visapkārt... Tāpēc gribētu dzirdēt pretējās puses priekšlikumus - KUR ņemt naudu un kā to izdarīt? Bet tā vietā man piedāvā padomju laika izvēli, t.i., balsojam par vienu sarakstu. Šķiet, ka šāda nostāja tuvojas Krievijas TV variantam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ATKLĀTĀ VĒSTULE


A. Štokenberga un J. Kleinbergs atklātā vēstule lasāma šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas