Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Rīgas Kinostudija sūdz tiesā valsti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Recording
R
Vai kaut kur ir pieejama informācija, cik tad filmu un scenāriju pēdējos gados par valsts naudiņu ir saražots, cik nav pabeigts, cik iesākts, aizmirsts un nomiris. Ja skatītājs iet ārā no zāles mūsu filmdaru veikumu skatoties, tad šai karaļvalstī kaut kas nav kārtība! Un visi to redz, tikai tas filmu cents saka - mums ar latviešu kino OK! Braucam pa pasauli un rādām visvisādos festivālos! Bet vietējais skatītājs laikam tāds muļķis, "pašmāju augsto mākslu" nespēj sagremot, taču Arsenāla filmas skrien skatīties kā traks! Mīļie kino naudas dalītāji, attopieties- kad vadzis pilns tas lūzt!
Jautajiens
J
vai tas Rīgas kino studija nebija jā, kas valsts filmas izpārdeva kaut kādam kantorim?
Laime
L
Tas, ka Kinocentrā valda bardaks ir sen zināms fakts. Labi ir tur strādat. es arī gribētu tā - saņemt naudu un neko nedarīt! :) Bet ne jau visiem tā var veikies! :)
karavāna
k
Ja kas - Igaunijas līdzīgā kinoinstitūcijā strādā 4 (četri) darbinieki. Un par efektivitāti - Igaunijas kino pēdējo gadu laikā pasaulē - un galvenais - pie sevis mājās - ir kļuvis daudz atpazīstamāks un iemīļotāks. Igauņu tauta (ne tikai kino priekšniecība) lepojas ar visu ko savējo, tai skaitā savu kino. Bet mums kinocentrs pārsvarā kopj tikai viena veida lauciņu, nemaz nedomājot par Latvijas skatītājiem - un tas ir cienījamās Lailas Pakalniņas u.tml. savējo lauciņš, kura uzturēšanai līdzekļi netiek taupīti. Un nez kāpēc kinocentrs nu nemaz neņem vērā, ka skatītājiem kaut kā tas Pakalniņas kino neiet pie dūšas (piem., skat. šīs nedēļa Dienas TV Izklaides komentāru - inteliģentais kinomīlis). Un ja kinocentrs pasekotu tādam sīkumam kā Pakalniņas u.c. pēdējo gadu aktīvo kino taisītāju skatītāju reitingiem TV un kinoteātros, tad varbūt pie labas centības varētu izdarīt kādas secinājumus skatītāju labā. Bet ku nu - ir taču savējo lietas, pašu čomi/es kinokritiķi piesedz "bazaru" un nolamā stulbo tautu, kas neizprot mākslu. Un karavāna iet tālāk. P.S. Neesmu žultains kino taisītājs, kam skauž sveša naudas dabūšana un paša naudas nedabūšana. Ar to visu man nav ne mazākā sakara. Man un manai ģimenei vienkārši jau sen patīk Latvijas kino un es vienkārši sekoju jomai, kas mani interesē.
daudz daudz
d
daudz daudz cilvēku strādā tai NKC. Katru gadu štati pieaug ģeometriskā progresijā. Bet jēga no tā visa - mizerabla. NKC ir viens no uzskatāmākajiem piemēriem Latvju valstī, kas apliecina gan ierēdņu milzīgu nekompetenci, gan "savējo" pieņemšanu darbā (nav runa par radiem, ir runa par draugiem), gan likumu u.c. nepārzināšanu un pat tīšu neievērošanu. Un vēl daudz kas cits. Un ar katru gadu šī lieta kļūst trakāka. Un PLAISA starp NKC un filmu veidotājiem jau kļuvusi par bezdibeni. Patiešām. Traki.
Fuss
F
Atbildes gājiens. Valsts iesūdzēja kinostudiju tiesā par Latvijas valstij piederošo filmu izpārdošanu dāņiem - krieviem, studija tagad sūdz valsti, lai būtu vairāk troksnis, un mazāk pamanītu to, ka studija autoru tiesības piesavinājusies.
aha
a
atradu gan kino centru - 26 cilveki (tai skaita -kasieris neskaitot gramatvedi, personala specialists , sabiedrisko attiecibu specialists, apkopeja). pavisam 12 darbinieki kas veic parejo 14 apkalpojoso funkcijas un tad brinas ka valsti naudas un darbaspeka trukst.
aha
a
Interesanti cik daudz cilveku strada tada centra un ka vinji aizpilda savu darba laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas