Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Par kļūdas pieļaušanu matemātikas eksāmena veidošanā nevienu nesodīs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zex
z
pareizi,...abus tāču nesoda,...skolnieki jau x nosodīti,viņu tālākā karjera,...sagrauta,VISC anāļu dēļ
un
u
Sevi cienošs skolnieks nesūta cilvēku uz Krieviju tikai par to, ka cilvēks salīdzināšani ierakstījis komentārā dažus Krievijas EGE uzdevumus matemātikā.
un
u
Dzīvo, kur gribi. Parasti cilvēki saka: "Iestājos universitātē". Nevis man ir "vieta". Vēlu labas sekmes, un tad atnāks pie tevis inteliģence. Tev nevajag? Es neteicu, ka Latvijā vāji māca matemātiku. Es tikai iedevu eksāmena uzdevumus salīdzināšanai. Vēlreiz veiksmi mācībās, tikai nelielies tik daudz. Un ielas meitas paražas atmet. Nezinādama par mani nekā, tu sūti mani uz Krieviju. Universitātes studentei nepiedien.
12klasniece
1
Latvijaa negribu dziivot un nedziivoshu. ir jau vieta universitaatee, kas, ar visu slikto Latvijas matemaatiku, atrodas pirmajaa 100niekaa pasaulee. gribeetos gan redzeet kaa Juus pats uzvestos, ja jums buutu jaapguust visa bezjeedziigaa programma, ko mums liek priekshaa vidusskolaa. un Juusu zinaashanai reti kursh, sevi cienosh skolnieks, domaa tikai par to, kaa buut sekmiigam.
trūkst vārdu
t
Nesaprotu, vai tiešām nav neviena atbildīga persona kas pārbauda uzdevumu saturu pirms aizsūtīšanas skolām? Tas taču būtu tik elementāri. Kaut kāds sviests ka nevaram tik vienkāršās lietās darbu izdarīt kā nākas.
un
u
Šos uzdevumus atrisināt nepieciešams tikai tiem, kas vēlas saņemt augstu vērtējumu. Jau rakstīju, ka Krievijā sekmīgai atzīmei nepieciešams tikai 21 punkts no 100. Līdzīga vērtējumu sistēma ir Latvijā. Atšķirība ir tāda, ka Krievijā augsta vērtējuma iegūšanai nepieciešams atrisināt daudz grūtākus uzdevumus. Vai tas ir labi, vai slikti, es nevērtēju. Gribētos gan, lai prasības būtu stingrākas un nebūtu iespējama uzdevumu noplūde. Šogad rīkojās pareizi, ka nelika pārrakstīt eksāmena darbu, kā tas nesen bija, jo skolniekiem nav jācieš, bet ierosināja krimināllietu. Gan jau atradīs vainīgos.
un
u
Ja tu Lavijā gribi dzīvot tikai tāpēc, lai risinātu vieglākus uzdevumus, tad esi viegla ceļa gājēja. Pilnvērtīga nav tava komentāra valoda, tas gan.
un
u
Esi tik laipna, un mani nekur nesūti, tik daudz līdz 12. klasei varēji iemācīties. Es tev nelieku risināt.
12klasniece
1
ja veelies reekjinaat tik gruutus uzdevumus, tad luudzu, dodies uz teevzemi Krievju. tevi te neviens netur. es personiigi priecaajos, ka nedziivoju Krievijaa un man nav jaareekjina shaadi uzdevumi. uzskatu, ka mana dziive buus bijusi pilveertiiga pat tad, ja nevienu briidi nebuushu bijusi speejiiga shaadus uzdevumus izreekjinaat. atkal prese no mushas ir izpuutusi ziloni. kljuuda bija vienaa no peedeejiem testa uzdevumum, par sho uzdevumu vareeja ieguut 1 punktu un, manupraat, bija jaabuut peedeejam idiotam, lai nesaprastu, ka taa ir drukas kluuda un saaktu uztraukties...taa kaa visas runas, ka "matenes eksāmenā sačakarē dzīvi simtiem bērnu" ir pilniigas mulkjiibas. pagaajushaa gada matemaatikas eksaamenaa arii bija drukas kluuda.
...
.
neatceros nevienu gadu kopš centralizēto eksāmenu ieviešanas, kad nebūtu kaut kādas kļūdas! tas taču nav normāli. vai tiešām eksāmenus gatavo pēdējā dienā pirms tie jākārto, ka nav laika un gribēšanas visu izdarīt perfekti?
Artūrs
A
Labi ka man vairs nav jārēķina grūti uzdevumi, vakar Crediton atmaksāu kredītu izdevās vieglai un ar maziem cipariem.
Oskars
O
20gadus Latvijas vadošie kļūdās,nedrīkst taču tagad nekļūdīties,jo kā bez klū'dām norakstīs AIZŅEMTOS MILJARDUS.
un
u
Piekrītu, ka šis gadījums ir špicka. Bet par pārējo paklusēšu.
un
u
Vēl viens uzdevums no Krievijas matemātikas centralizētā eksāmena. C4. Trijstūrī ABC doti malu garumi: AB=11; BC=9; AC=13. Uz taisnes BC atrodas punkts K, lai KB:KC=1:9. Novilkta taisne AK, un trijstūros AKB un ACK ievilktas riņķa līnijas, kuras pieskaras taisnei AK attiecīgi punktos M un N. Aprēķināt nogriežņa MN garumu. Ievērojiet, ka noteikumos teikts: punkts K atrodas uz taisnes KB. Risinot jāapskata divi gadījumi: punkts K uz nogriežņa KB un ārpus tā. Ja pareizi atrisināts tikai viens gadījums, bet otrs nav apskatīts, tad noņem punktu. Piekrītiet, ka uzdevums nav viegls. Latvijas IM eksāmenā tādas grūtības uzdevumu nebija.
KLM
K
Cienītais, es ne par to, bija vai nebija skolēniem jārisina - par sistēmu - ja mani noķer bez biļetes - es maksāju sodu - ja cilvēks, vai grupa cilvēku izrok bedri valstij - par to nesoda, tā kā kļūda uzdevumā - špička, salīdzinot ar grandiozi izraisīto ugunsgrēku valstī - par to arī nesoda..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas