Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Partiju pārstāvji ar suņiem pie Brīvības pieminekļa aiztur vīrieti ar atpogātām biksēm

Politiskās apvienības "Ražots Latvijā" pārstāvji pie Brīvības pieminekļa piektdienas vakarā aizturēja tūristu, kurš pie pieminekļa bija iecerējis nokārtot dabiskās vajadzības, BNS par panākumiem sardzes laikā stāsta apvienības valdes priekšsēdētājs Atis Apinis.

Pie pieminekļa dežūrēja astoņi apvienības pārstāvji ar diviem suņiem. Viņi sargās pieminekli katru piektdienu un sestdienu no pusnakts līdz trijiem naktī, jo tas esot laiks, kad Brīvības pieminekli visvairāk apdraud "čurātāji".

Brīvības pieminekļa sardzi vada policistu arodbiedrības līderis Agris Sūna. «Mums ienāca informācija, ka daži labi džentlmeņi divas dienas grasās apgānīt Brīvības pieminekli. Mēs gribam uzsvērt, ka šī nav vieta, kur to vajadzētu ļaut darīt,» iepriekš norādīja A.Sūna. Tas nebūs pasākums ar partiju apvienības simboliku un netiks dalītas nekādas lapiņas, tāpēc tas nav pieteikts Rīgas domē kā pikets. Tā būšot vienkārši pastaiga, kas ilgšot vismaz līdz trijiem naktī, bet, iespējams, līdz pat rītam. Viens būšot vācu aitu suns, par otru A.Sūna nezināja teikt, un suņi pieder apvienības biedriem.

«Ja šie zēniņi grib pajokoties, lai tik atnāk,» par britiem izteicās A.Sūna, kurš gan neizpauda, kā viņš un viņa biedri tikuši pie informācijas par britu tūristu derībām.

Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) atzina, ka pašvaldība nav informēta par šādu pasākumu, taču nav pamata aizliegt kādam cilvēkam atrasties, kur viņš grib, ja vien šajā pasākumā nenotiks politiska aģitācija par konkrētu politisko apvienību.

«Mēs nevaram aizliegt galīgi neko, ja vien cilvēks nepaziņo, ka viņš stāv pie Brīvības pieminekļa ar granātu rokā un norautu gredzenu. Visus aizliegumus tiesa atceļ, tāpēc atliek tikai morāli ētiskā puse – vai sabiedrība ir toleranta un gatava pieņemt kādas aktivitātes pie Brīvības pieminekļa,» izteicās J.Radzevičs. Viņš atzīst, ka Rīgā tiek rīkoti pasākumi ar arvien jauniem radošiem elementiem.

Ja pasākums tiek publiski izziņots, norādīti organizatori un mērķi, tas ir jāsaskaņo domē, kas nav darīts, norādīja Rīgas pašvaldības policijas preses sekretāre Inese Tīmane. Pašvaldības policija novēros pasākuma norisi un rīkosies pēc apstākļiem.

Politisko apvienību Ražots Latvijā, kas ceturtdien reģistrēta Uzņēmumu reģistrā, veido trīs politiskās partijas – Ražotāja Latvija, kuras valdes priekšsēdētājs ir Atis Apinis, Demokrāti.lv, kuras valdes priekšsēdētājs ir Edgars Jansons, un kustība Solidaritāte.

"Ražots Latvijā" 10.Saeimas vēlēšanās kandidēs visos vēlēšanu apgabalos.

(papildināts teksts un pievienoti foto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas