Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pie Saeimas piketē jaunās māmiņas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TAUTIETE
T
Es dziivoju Lietuvaa, un par Latvijas likumdoshanu kaut kaa vairs neintereseejos. Piemeeram, leishi, pieneema likumu, ka dzimstot beernam, pirmajaa gadaa maksaa 100% no algas, un otrajaa gadaa 85% no algas. Par treshaa gada finanseeshanu taa arii palika runas. Piekriitu agraak rakstiitajam par beerna dreebiishu cenaam, pie mums tacu dziivo "loti turiigi cilveeki", ka beernam "raapuliiti" jeb "laaciiti" varam pirkt par 10,20 Latiem, smiekliigi! Ar beernu daarziem Lietuvaa taada pati probleema kaa Latvijaa, rindas mezoniigas un daarzinaa grupas milziigas,piem., man ir meitina, 3 gadus veca, grupinaa ir 26 beerni un audzinaataaja viena! Diezgan beediigi!
Silva
S
Kā triju bērnu māmiņa zinu, ka bērnam ideālā variantā māmiņas klātbūtne būtu nepieciešama pat līdz visiem 4 gadiem, bet tas protams nav iespējams. Uzskatu , ka ir nepieļaujams padomju laiku stils, piedzemdēji un atdod silītē, lai sveši cilvēki auklē, daudziem šādi augušiem bērniem vēlāk dzīvē iet grūti. Tas būtu tikai normāli, saņemt pienācīgu naudu par šo nebūt ne vieglo darbu- bērnu audzināšanu. Un varbūt kādam, kurš te ķengājās un salīdzina bērnus ar sunīšiem u.c. nākotnē tieši no mana pieaugušā bērna nodokļiem maksās pensiju.
seņa
s
piekrītu, ka 8Ls tā ir klaja ņirgāšanās....vajadzētu būt vismaz 300Ls mēnesī...tikai par nožēlu jāsaka,ka vairāk kā uzmanību sev pievērst nebūs izdevies....nekas jau nemainīsies:(
ivars
i
nu tas ir ļoti netipisks gadījums
Zane
Z
Mūsējais ir dzimis 28. decembrī, tas tā kā ir uz gada beigu pusi, ne? Vasarā rindā bija Nr.54. Kad pienāca septembris, saņēmām zvanu no b.d., kāpēc nenākam, rinda pienākusi. Tā, lūk!
ivars
i
nu nestāsti pasakas...bērnu bērnudārzā dabūt iekšā ir ļoti grūti, turklāt tiem, kuri dzimuši gada beigās gandrīz vispār nav cerību
to l'avocate & others
t
Nabaga māmiņas, jūsu māmiņas devās darbā neilgi pēc jūsu piedzimšanas un pabalstus viņām nemaksāja, b/d rindas bija iespaidīgas un bija jāmeklē auklītes. Jums vajag uzreiz dzīvokli, mašīnu, ceļojumus, naudu utt., bet pieļauju, ka lielākā daļa jūsu mammu jūs ģērba 'humpalu' drēbītēs un to, ko esat redzējušas jūs, redzēja televīzijā vai izlasīja grāmatā. Tas pabalsts jau neatsver attieksmi pret bērnu, bet tā lielākoties ir pakārtota vērtība. Iesaku vispirms domāt un tad darīt, nevis gaidīt pabalstus (no valsts, vecākiem, sabiedrības utml.). Un runāt par "paēdušie neēdušos nesaprot...!"ir nekorekti. Ne jau nu jūs zināt, ko nozīmē būt neēdušam...
Zane
Z
ir jārunā par bērnudārzu pieejamību. Tajos tiek tikai daži bērni, bet lielākā daļa diemžēl netiek (lai ko neblefotu Rīgas dome) Muļķības! Neliela daļa netiek b.d. Rindas ir tik milzīgas tāpēc, ka vecāki piesaka vairākos b.d. uzreiz, kad pienāk b.d. iešanas brīdis, izrādās, ka vieta atrodas. Cita lieta, ka b.d. grupas ir milzīgas, ja tur pavada 9-10h dienā - par kādu bērnu attīstīšanos var būt runa, aug tā kā cāļi būrī. Daļa no tām, kas dzīvojas pa māju vai ved uz privāto, īstenībā būtu nelaimīgas, ja rastos iespēja vest bērnu uz pašvaldības dārziņu.
es zinu labaak
e
nestaasti muljkjiibas, ka teevs nedriikst straadaat, lai sanjemtu pabalstu uz sava vaarda. Un arii par pabalsta apreekjinui tev nav nekaadas nojausmas - attieciigi noteikti arii par visu paareejo arii. Paintereseejies vispirms VSAA par pabalstiem un tad staasti!
ivars
i
Turklāt par labajām drēbēm runājot - tikko Londonā bērna bikses, kuras Latvijā maksā (identiskas tās pašas firmas) 20 latus, nopirku par 3 mārciņām...Līdzīga cenu starpība ir arī citām drēbēm (ziemas jaka te 40 lati, tur 8 lati, t-krekliņš šeit 6 lati, tur 2 lati)...Tā kā bērnu apģērbt mūsdienās nav nekas dārgs :) Turklāt zinu, ka manis pirktās drēbītes vēlāk novalkās vēl vismaz 2 bērni
ivars
i
Man jau liekas, ka tas jautājums ir neprecīzi uzstādīts. Pirmāmkārtām, ir jārunā par bērnudārzu pieejamību. Tajos tiek tikai daži bērni, bet lielākā daļa diemžēl netiek (lai ko neblefotu Rīgas dome). Ja šī lieta tiktu atrisinātu, automātisku daudz mazsvarīgāks kļūtu arī pabalstu jautājums, jo maksāt līdz 3 gadu vecumam jau droši vien valstij nevajadzētu (cita lieta, ka līdz 1,5 gadiem gan). Tāpēc vispirms ir jārunār ar pašvaldību, turklāt nevis jārunā, bet jāspiež uz to (jo drīz ir vēlēšanas)...Tā ir absurda situācija, ka bērni masveidā netiek bērnudārzos. Iespējams, ka situāciju risinātu sistēmas - nauda seko bērnam ieviešana, un, tad mazos būtu iespējams sūtīt privātos dārziņos (valsts nomaksātu 110 latus mēnesī, kurus tā maksā par tiem bērniem, kas tiek dārziņā) vai algot auklīti.
l'avocate
l
2000EUR > 8Ls "pārinstalē" sev smadzenes, visa Anglija nav tikai Londona, un dzīve tur lētāka nekā pie mums, algas savukārt, lielākas. Vai tu doma mūsējie gastrobaiteri brauktu pelnīt tur, kur dzīve un alga ir sliktākas?!
AL>>l'avocate
A
piemēram: Anglijā ar 2000Eur neieskriesies.
l'avocate
l
piemērām: Anglijā pabalsts ir ap 2000Eur
l'avocate
l
Pilnīgas muļkibas rakstāt mammiņ! par lielāko algu pēdējo 1-2 mēnēšu laikā - varu piekrīst, BET, pabalstu skaita par 6 (nevis) mēnešiem. Par bērna kopšanas atvaļinājumu tēvam - strādāt un sņemt pabalstu, ir iespējams tikai tad, ja tēvs strādā neoficiāli. Man piemērām nesen piedzima bērns, un es zinu, ka nākamgad mēs saņemsim smieklīgu "podačku" no valsts, bet bērnudarzā rindas ir tik lielas, ka diez mēs varēsim pat pēc trīm gadiem tur iekļūt, bet 200-300Ls privātām bērnudarzām mums nav! es nerunāju par auklīti!!! Citiem: tas, ka bērns ir normāli apģērbts nekā nenozīmē, ļielākoties, tas ir t.s. "pūrs" no draugu ģimenēm, vai izpārdošanā pirkt bērnu drebes! Nevajag tē fantazēt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas