Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Piektdien sāks “Gaismas pils” būvniecību

Piektdien, 20.jūnijā, plkst.20 vakarā svinīgi tiks uzsākti Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb “Gaismas pils” būvdarbi, informēja valsts aģentūrā “Jaunie “Trīs brāļi”” (J3B).Uz svinīgo ceremoniju aicināti vairāki simti cilvēku, kuri kopš 80.gadu beigām atbalstījuši un veicinājuši LNB projekta virzību, norāda J3B.

Ielūgto personu vidū ir politiķi, kultūras un mākslas cilvēki, ekonomisti un finansisti, akadēmiskā vides un nevalstiskā sektora pārstāvji, uzņēmēji un citi. Ceremonijā bibliotēkas būvlaukumā piedalīsies Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC), kultūras ministre Helēna Demakova (TP), arhitekti Gunārs Birkerts un Modris Ģelzis, LNB direktors Andris Vilks un J3B direktors Zigurds Magone. Kā ziņots, J3B šā gada 15.maijā parakstīja līgumu ar “Nacionālo būvkompāniju apvienību”, kas apņēmusies nākamajos trīs gados uzbūvēt LNB ēku. Būvdarbu veikšanas līguma cena ir 135,2 miljoni latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.Bibliotēkas celtniecība notiks divos posmos – līdz 2009.gada septembrim tiks uzbūvēts ēkas nulles cikls, bet 2011.gadā tiks pabeigts būvdarbu virszemes cikls. Vēl aptuveni gads būs nepieciešams, lai LNB varētu pārcelties uz jaunajām telpām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas