Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Plāksteris, kas neārstē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Hehe
H
Man ir žēl, ja 8 Ls par katru bērnu saņem ģimene, kura vienkārši šo naudu nopļēguro, bet bērns iet uz skolu neēdis, ja vispār aiziet. Man raksts patika. Protams, nevienam nevar liegt reizi divos mēnešos vest bērnus uz teātri, taču daļa tiešām priecātos par nodokļu atvieglojumiem un vestu bērnus un savus vecākus pensionārus uz teātri katru mēnesi. Un varbūt dažreiz paņemtu līdzi arī kādu kaimiņu bērnu.
Aija
A
Neesam turīga ģimene, bet es būtu ar mieru atteikties no tiem 8Ls par labu trūcīgajiem. Jo lai es nopelnītu savu algu, ir ļoti daudz cilvēku, kas strādā t.s. melnos darbus un saņem mazu atalgojumu, bet arī viņiem ir bērni. Un ja man tie 8Ls ir liekam bikšu pārim, tad citam tie 8Ls ir siltas vakariņas. Cilvēki Latvijā ir ārkārtīgi savtīgi. Man vairāk patiktu, ja valsts beidzot ar normālu nodokļu politiku veicinātu gan uzņēmumu un darba vietu rašanos, gan dzimstību.
bēdīgā
b
Mani patiesībā ar visiem šiem lēmumiem ir pārņēmusi vilšanā ssajūta par valsti. Vienmēr esmu uzstājusi, ka katram cilvēkam jābūt tiesiskai apziņai - attiecībā pret sevi, valsti un līdzcilvēkiem - tas ir maksājot nodokļus, ievērojot valsts likumdošanu, cienot otru cilvēku. Un ja dzīvoju ar šādu domu un savā ikdienā balstījos uz tiesisko paļāvību, kuru ar katru valsts amatpersonu diskusiju, vai pašvaldības pārstāvju diskusiju tiek sagrauta. Manī tiešām pazūd tiesiskā paļāvība un tad padara grūtāku sevī uzturēt tiesisko apziņu - sajūtos kā mazliet jokaina... Kāpēc kādam no valsts varas pārstāvjiem ir tiesības pateikt, ka šis pabalsts ir vērtīgs tikai mazturīgiem, no kuriem daudzi saņem sociālos pabalstus, kuru radīšanā piedalos arī es....., bet no tā kas es paļaujos tikai uz sevi, mans bērns nav tiesīgs no valsts saņemt neko. Es arī radot un audzinot bērnu, nesaņēmu māmiņu algu, bet tā sajūta ka valsts tevi pamana un atbalsta kaut ar 8 latiem ir patīkama. Un tas ir būtisks atbalsts, kaut saņemu algu un neesmu maznodrošināta pēc valsts standartiem.....
Ieva
I
Protams, ka tas būtu skaisti, jo 8 lati neko būtisku neatrisinās, tikai, vai Jūs neesat dzirdējusi par tādu pēdējo salmiņu? Īpaši valstī, kur nav reālas bezmaksas izglītības, ne valsts apmaksātas veselības aprūpes (pat bērniem)? Valstī, kurā cilvēka trūcīgumu nosaka pēc fiziski veselam vientuļam cilvēkam izvirzītiem kritērijiem....
Londa
L
Es laikam esmu pa vidu. Jā ,piekrītu 8 lati nav nekas un varu atļauties nopirkt meitai telefonu un ne to sliktāko (ir gan tāds diezgan parasts). Taču man tie 8 lati ir priekš tā, lai mazo cilvēku varētu aizvest uz piem. teātri vai baletu vismaz 1x divos mēnešos, kur biļete nav lēta + ceļa izdevumi, jo dzīvoju laukos. Redziet valsts tagad domā tā, ka sadalot pēc ģīmja un līdzības būs ietaupījusi, bet patiesībā būs ietaupījusi uz tautas izglītotību un intelektu. Tātad ,viens pīpis, kāda tauta, ka tik ietaupam. Te nu var atspēkot - nav māksla dzemdēt, bet gan izaudzināt krietnu, gudru un laimīgu cilvēku.
niknais
n
Piekrītu šim: "It kā bērni būtu vien vai nu pilnīgi trūcīgiem cilvēkiem, kas pārtiek no pabalstiem, vai tādiem, kas nezin kur naudu likt. Bet ir ļoti daudz ģimeņu, kas ir pa vidu." Un par bērnu skaitu - vismaz manu paziņu vidū ir vairākas krietni turīgas ģimenes ar trim bērniem, kam tiešām šī pabalsta esamība vai neesamība neko daudz nemainīs, un vairākas trūcīgas (bet ne tik trūcīgas, lai oficiāli skaitītos "mazturīgas" vai kādas tur vēl..) ģimenes ar vienu vai diviem bērniem, kam šis pabalsts tiešām ir svarīgs.
Solvita
S
Autorei nav izpratnes, kas šis ir par pabalstu. Ja viņa pirms raksta rakstīšanas būtu iepazinusies ar MK noteikumiem, tad būtu sapratusi, ka tas ir valsts atbalsts ģimenēm neatkarīgi no to ienākumiem, bet atkarīgs no bērnu skaita, un tādam tam arī jāpaliek. Diskusija var būt tikai par to, ka šim pabalstam krīzes laikā būtu jābūt lielākam.
Mg
M
Šoreiz tāds ļoti šablonisks raksts padevies. It kā bērni būtu vien vai nu pilnīgi trūcīgiem cilvēkiem, kas pārtiek no pabalstiem, vai tādiem, kas nezin kur naudu likt. Bet ir ļoti daudz ģimeņu, kas ir pa vidu. Bez tam ir tādas ģimenes, kuras ienākumi nav mazi, bet nauda aiziet par mājokļa kredītu, apsamniekošanu un tās ģimenes neviens neatzīst par trūcīgām, lai arī varbūt tām pēc visu obligāto maksājumu nomaksas uz cilvēku paliek vēl mazāk nekā oficiāli atzītajām trūcīgajām ģimenēm. Bieži vien tās ir ģimenes ar vairākiem bērniem un tieši šīm ģimenēm pēdējā laikā ir uzkrauta papildus nodokļu nasta, gan par mājokli, gan par automašīnu.
Ministry of Truth
M
"daļai sabiedrības «bērnu nauda» gadiem ir bijis vienīgais iztikas avots" Pirms mētāties ar šādiem noslēpumiem, tomēr vajadzētu vismaz minēt ticamu cēloņseku ķēdīti. Moralizēšana par līdzpilsoņu dzīves traģēdiju un būtībā veģetēšanu nešķiet pareiza. Ko šie cilvēki ir ieguvuši, kādā mantā iedzīvojušies, izmantojot "no rokas mutē" pabalstus? Ir kādi Zemesgrāmatas ieraksti, kāds kapitāla pieaugums fiksēts? Par ko te ir runa? Tas parāda, ka santīm*$sēju attieksme izpaužas dažādi - viens dzīvi būvē uz santīmiem, bet vēl viens skaita cita santīmus un atrod vietu moralizēšanai. Cirks! Tikpat labi varam teikt, ka tie, kas strādā un strādās tikai par minimālo algu (un tādu darbavietu nav mazums), arī ir nolemti nīkuļošanai.
M
M
Es varu atteikties no šī pabalsta, ja valsts nodrošinās, ka mans bērns saņems skolai visas nepieciešamās grāmatas un darba burtnīcas! Vispār raksts formāls. Raksts raksta pēc - lai autorei neko jaunu nepasakot būtu honorārs!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas