Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Politologs prognozē komplicētu partijas Vienotība izveidi

Politologs Ivars Ījabs pēc sestdien notikušās Pilsoniskās savienības (PS) kopsapulces, prognozēja komplicētu partijas Vienotība izveidi.

Latvijas Radio eksperts norādīja, ka politiķiem būtu jānoliek malā savas ambīcijas, taču viņš apšaubīja, vai PS redzamākie biedri uz to ir gatavi. Sestdienas kopsapulcē politologs sadzirdējis vairāk aizvainojuma un pārmetumus kā vēlmi vienoties.

“Šo spēku starpā jau no paša sākuma nepastāvēja nekāda diža vienotība attiecībā uz to, ko tad viņi grib īsti sasniegt, izņemot to, ka viņi visi kopā grib iebraukt 10.Saeimā. Šis mērķis ir sasniegts, bet tālākais, kā mēs redzam, joprojām ir miglā tīts,” komentēja Ījabs.

Viņš norādīja, ka spēcīgas partijas izveidei nepieciešams pie malas nolikt personiskās ambīcijas.

“Lai nodibinātu lielu un ietekmīgu politisku spēku, cilvēkiem ir jānoliek pie malas, pirmkārt, sava lielā pašapziņa un lielais ego, un jānoliek pie malas savas ideoloģiskās paranojas. Skaidrs, ka Pilsoniskajā savienībā ir pietiekoši daudz cilvēku, kas uz to nav spējīgi. Pieņemu, ka šis process tālāk varētu  būt samērā komplicēts,” trīs spēku pārtapšanu vienā partijā novērtēja Ījabs.

Jau ziņots, ka līdz ar PS kopsapulcē pieņemto lēmumu sestdien, visas trīs partijas paudušas atbalstu partijas Vienotība izveidei.

Taču tajā pašā laikā PS līderis Ģirts Valdis Kristovskis uzsvēra, ka Vienotību nevar izveidot par katru cenu.

"Visiem tiem, kuri pieteica mērķi izveidot Vienotības partiju sākotnēji jau februārī, tad atlika uz vasaras sākumu, tātad visiem tiem, pirmkārt, ir jānāk ar ceļa karti, kas uzrāda vienotus un visiem saprotamus, taisnīgus kopā darbības noteikumus," aicināja Kristovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas