Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

precizēta - TM: Repše nav pietiekami pamatojis rīkojumu par VID reorganizācijas pārņemšanu

Tieslietu ministrijas (TM) ieskatā finanšu ministrs Einars Repše nav pamatojis, kāpēc izņēmuma kārtā ir pārņēmis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reorganizāciju, norāda TM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte. Šāds skaidrojums sniegts VID ģenerāldirektoram Dzintaram Jakānam uz lūgumu izvērtēt E. Repšes rīkojumu tiesiskumu.

J. Saulīte uzsver, ka TM  nevar un nav tiesīga atzīt kādas citas ministrijas vai ministra lēmumus par nelikumīgiem, kā arī nekādi lēmumi par kāda Finanšu ministrijas lēmuma atcelšanu nav un nevar tikt pieņemti Tieslietu ministrijā.

Atzinumā, ko parakstījis ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis teikts, ka VID ir pārraudzības iestāde, līdz ar to no VID esošu lietu ministrs var pārņemt tikai izņēmuma kārtā, kam jābūt atbilstoši pamatotam. "Tā kā dokumentā [...] nav ietverts pamatojums šīs tiesības izmantošanai, uzskatāms, ka tas nav piemērojams minētās tiesības īstenošanai," teikts vēstulē Dz. Jakānam.

Iepriekš Finanšu ministrija norādīja, ka saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu finanšu ministram ir tiesības dot rīkojumu par viņa ministrijai pakļautas iestādes reorganizāciju.


(precizēts aģentūras LETA izklāstītais vēstules saturs)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas