Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

precizēta - Valdība VID reorganizāciju neatbalsta; Repše izdos vienpersonisku rīkojumu

Valdība nav apstiprinājusi Finanšu ministrijas rosināto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reorganizāciju. Valdības sēdē tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) rosināja jautājumu virzīt balsošanai, pēc kā finanšu ministrs Einars Repše (JL) pateica, ka noņem jautājumu no darba kārtības. Šādi E.Repše rīkojās, jo bija paredzams, ka Tautas partija un ZZS balsos pret VID reorganizāciju. E.Repše, kurš otrdien arī pilda premjera pienākumus, valdības sēdē paziņoja, ka gaidīt vairs nevar un tāpēc risinās situāciju, izdodot savu rīkojumu.

Šodien valdības darba kārtībā iekļautais jautājums par atbalstu finanšu ministra Einara Repšes (JL) virzītajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reorganizācijas plānam izlemj ne tikai VID turpmāko darbu, bet arī parāda koalīcijas vienotību un atbalstu premjera partijai Jaunais laiks.

Pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes E.Repše žurnālistiem pauda uzskatu, ka panākts vienots atbalsts Finanšu ministrijas (FM) plānam, kas paredz samazināt VID šefa pilnvaras, vietnieku skaitu un apvienot Muitas kriminālpārvaldi ar Finanšu policiju. Daudz nekonkrētāki bija citu Dienas aptaujāto koalīcijas partijas pārstāvju viedokļi. TB/LNNK valdes pārstāvis Gaidis Bērziņš norādīja, ka pie pašreizējā finansējuma samazinājuma VID reformas ir nepieciešamas, taču, vai plānam būs partijas atbalsts, skaidru atbildi nedeva.

Savu attieksmi vēl nebija noformulējusi arī ZZS. Tās vadītājs Mārtiņš Roze uzskata, ka vēl "padziļināti jādiskutē" par ierosinājumu apvienot Muitas kriminālpārvaldi ar Finanšu policiju. Savukārt Tautas partijas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis jau iepriekš pauda bažas, ka VID reorganizācijas pamatā ir E.Repšes vēlme VID vadītāju Dz.Jakānu "apkarināt ar jauniem cilvēkiem, kas strādātu ministra interesēs".

Lai pastāstītu par VID jau paveiktajām reformām, uz koalīcijas padomes sēdi bija ieradies arī Dz.Jakāns. Pēc slēgtās sēdes viņš presei atzina, ka politiķi interesējušies par VID darba efektivitāti samazinātā budžeta apstākļos. VID šefs uzskata, ka FM piedāvātā reorganizācija ir līdzīga pašreizējam VID variantam, kas pamatā balstās uz diviem blokiem — nodokļu un muitas pārvaldes. Diskutabls esot jautājums par VID šefa vietnieku skaita samazināšanu no četriem uz diviem, jo "uzkraut man dažādas saimnieciskas lietas [..] īsti pareizi manā izpratnē nav".

Apstājies darbs pie VID reģionālo nodaļu likvidēšanas, par ko valdība lēma jau vasaras sākumā un kas jāīsteno līdz novembrim. Likvidāciju sākšot, tiklīdz valdība būs apstiprinājusi VID jauno struktūru. FM virzīto reorganizāciju Dz.Jakāns nosauca par "politisku procesu", par kura mērķi "atļaušos šoreiz paklusēt".

(precizēta 1.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas