Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Prezidente: Jārespektē Tautas partijas uzvara

Partiju savstarpējām konsultācijām un to programmatiskajam piedāvājumam būs liela nozīme nākamā premjera kandidāta izvēlē, preses konferencē nākamajā dienā pēc vēlēšanām sacīja Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Izvēloties personu, kurai uzticēt valdības veidošanu, V.Vīķe-Freibergai būs svarīgi, lai tiktu piedāvāts tāds valdības modelis, «kuru es uzskatu par dzīvotspējīgu».

Prezidente arī uzsvēra, ka partijām būs rūpīgi jāizraugās personālijas amatiem valdībā un jāizvērtē viņu individuālās spējas. V.Vīķe-Freiberga atzīst, ka ir jārespektē tagadējā premjera Aigara Kalvīša pārstāvētās Tautas partijas uzvara Saeimas vēlēšanās, «taču viņu rezultāts nav tik tālu priekšā citu rezultātiem». Tā kā nav vienas partijas dramatiska dominante, būšot jāveido koalīcijas valdība.

Tajā pašā laikā prezidente apsveica visas partijas, kas pārvarējušas 5% barjeru, un uzsvēra, ka šīs vēlēšanas parādījušas, kas Latvijas politiskie procesi nostabilizējas un tauta akceptē to pašu kursu, ko iezīmējusi iepriekšējā valdībā. No tā var secināt, ka viņai nebūtu iebildumi, ka esošā koalīcija ir arī nākamās valdības kodols.

Prezidente pateicās arī visiem vēlētājiem, un viņu līdzdalības procents velēšanās, viņasprāt, ir «respektējams un nav no sliktākajiem, kāds Eiropā ir redzēts». «Demokrātija balso par pilsoņu līdzdalību, un jo lielāka dalība vēlēšanās, jo stiprāka demokrātija,» sacīja prezidente.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas