Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

PS: pagarinot mācību gadu, iespējams ietaupīt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hgdda
h
lai ietaupītu līdzekļus tagad jāatņem bērniem vasara un jāliek viņiem mocīties karstajā laikā ar mācībām?!
ihaha
i
Kur beernus ziemas viduu liks tie vecaaki, kas nevar atlhauties tos izsuutiit uz sleeposhsanas kuurortiem? Vaacijaa vasaraa kaadu meenesi skolas beerni brauc uz dabas nometni, - kliist pa mezhu, alaam, peeta floru un faunu, peldaas, dodas paargaajienos. Vai Latvija saviem beerniem to var nosponsoreet? Ja veel ne, tad garaam ziemas briivdienaam jaapagaida.
vēlētājs
v
10.Saeimas vēlētāji ir pārliecināti,ka PS vajadzētu ierosināt Saeimas deputātu vasaras un ziemas brīvlaika atcelšanu līdz dižķibeles beigām! Gozēšanos saulē Kanāriju salās,Maljorkā un Madeirā,makšķerēšanu Ālandu salās un Maurīcijā,slēpošanu Austrijas un Šveices alpos,deputātiem vajadzētu atlikt vismaz līdz ieplānotajai ministriju apvienošanai!
Didzis
D
Tā ir drausmīga avantūra. Manuprāt, viena no veiksmīgākajām lietām Latvijā ir trīs mēnešu brīvlaiks skolēniem vasarā un arī tāds divu mēnešu brīvlaiks skolotājiem. Tā ir kaut neliela kompensācija. Sabojāt vasaru bērnībā - tas būtu pretīgi. Vai tā tiešām ir visas Pilsoniskās savienības nostāja?
-..-
-
Par karstumu klasē pat saulainā pavasara dienā tas ir tiesa. Man liekas, ka siltā laikā vairāk vajadzētu taisīt praktiskās nodarbības svaigā gaisā - pie dabas. Šur tur par tādām jau dzirdēts. To var darīt ne tikai ģeogrāfijā un dabas zinībās, bet arī matemātikā, fizikā, pat ķīmijā utt. Skolēns daudz vairāk iemācās ar redzi, nevis ja viņam galvā kaļ "pliku" vielu. Bet, runājot par mēnesi lielu brīvlaiku ziemā, nedomāju, ka tas ir labākais un veselīgākais variants bērnam.
Lasītāja
L
Doma ļoti laba, tik lielākā daļa Latvijas skolu ir nepiemērotas vasaras augstajām temperatūrām klašu telpās, kas atrodas dienvidaustrumu pusē. Jau no maija vidus mācību stundu laikā skolēniem kļūst nelabi, karstums klasē ar visiem atvērtiem logiem un žalūzijām var pārsniegt 30 grādus!
Peteris
P
Atcelot macibas nakamos piecus gadus varetu ietaupit vairak . Tad nevajedzetu strukturalas reformas valsts parvalde !
Senais
S
Tipiska ierēdņa domāšana. Iestāde var ietaupīt uz klienta rēķina. Bet "apdalītie", šoreiz bērni, nav svarīgi.
arturs
a
Patiesībā ļoti normāla ideja,tā gaisā virmo jau sen.Nauda ir jātaupa vienmēr.Mums protams nav jāskatās šai jaut.uz dažām eiropas valstīm,bet tur mācību kalendārie gadi ari ir dažādi,tā,ka mierīgi.Es par!
inga
i
naudiņu var ietaupīt arī, pagarinot "pēcpusdienas skolu" un saīsinot valsts garantēto mācību programmu :) kāpēc ne? Izrādās, ka tie paši skolotāji pēcpusdienās kļūst aktīvāki un atvērtāki pret bērnu. Tas, ko nespēj iedot obligāto stundu laikā, ar uzviju tiks kompensēts pēcpusdienās, bērniem saistošā un interaktīvā veidā skaidrojot no rīta nesaprasto. Diena pret nakti. Žēl tikai, ka vecākiem tas atkal sitīs pa kabatu, bet kāds ietaupījums varētu būt valstij!
coper's
c
Jezus! Kā var pilnīgi nekompetentas personas sniegt kosmiska rakstura padomus! Jebkuram učikam ir skaidrs, lai ar skolēniem iestrādātos vajadzīga vismaz nedēļa pēc brīvlaika! Jo garākas brīvdienas- jo grūtāk vēlāk skolniekam adaptēties (vienkārši tā ir bērna psiholoģija). Beidzot varētu domāt nevis par to kā ekonomēt, bet kā palielināt izglītības efektivitāti. Vislielāko efektu taupīšanā varētu ieviest vadoties pēc divām shēmām (kas tik ļoti patīk politiķiem: Variants A: skolās kā 19.gs. ejam tikai ziemā, vasarā bērni var ganīt cūkas- respektīvi, tad viņi būs nodarbinātie, no kuriem varētu plēst nodokļus- ieguvums 2kārtīgs, pārējos mēnešus skolas pārorentēt par kazino vai viesnīcām mūsu Austrumzemes tūristiem - ieguvums jau 3 kārtīgs; Variants B - saimniecisko apsvērumu vadīti, saglabājam tikai 12 klašu skolotājus, 12 klasei kā samaksa par izglīti'bu - tiek uzdota 11 klases izglītošana, 11 klasei -10klases izglītošana utt. 1.klašu audzēkņiem pēc skolas jāstrādā bērnudārzos!! Kāda ekonomija!!!! Nedod dievs, man kļūt par izglītības ministru!
Человек
Ч
А философский камень искать не пробовали, или эликсир вечной жизни?
pesimists
p
Tie ir murgi. Vai skolēniem kāds viedokli ir jautājis? Visu pakļaut skopulībai- tās jau ir izteiktas LV kā politiska veidojuma agonijas pazīmes.
B.
B
Piekrītu, ka jāpagarina mācību gads vasarā un jāļauj bērniem atpūsties ilgāk ziemas brīvlaikā, vai, varbūt, ap Lieldienām. Slodze tiešām Latvijas skolēniem ir liela - to 9 mēnešu mācību maratonu grūti izturēt bez kārtīgas atelpas. Jā, tas dažiem vecākiem radīs īslaicīgas nēērtības, bet, labāk tā,nekā tiek atņemta nauda interešu izglītībai u.t.t. Un, ja labi padomā - atpūsties var ne tikai silto zemju kūrortos vai ārzemju kalnos slēpojot.
Skolnieki nav vēlētāji, bet skolotāji gan. Jūnijs, jūlijs, augusts ir tie mēneši, kas skolotājiem īpaši mīļi, varētu teikt svēti :)))))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Priekšlikumi un informāciju par mācību gada garumu citviet Eiropā. IZM mājas lapa

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas