Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Raidījums: "Mutatis mutandis" sagatavojis ZZS konsultants Grudulis

Nelegāli iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanas likumu grozījumus sagatavojušais ZZS juridiskais konsultants Māris Grudulis neatzīst, ka būtu piedāvājis grozījumus ar kuru palīdzību kāds varētu izvairīties no soda. vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Juridisko izglītību viņš ieguvis Latvijas Policijas akadēmijā, vienā kursā kopā ar KNAB izmeklētājiem Juri Jurašu un Mārtiņu Lodi, kā arī advokātiem Vinetu Veitnieci un Armandu Šumani, no kuriem pēdējais aizstāv Ventspils mēru Aivaru Lembergu, vēsta raidījums. Jurists skaidro, ka priekšlikumus pamatā sagatavojis pats, elektroniski sazinoties ar ZZS frakciju. Neesot grūti bijis orientēties, jo naudas atmazgāšanas tiesiskais regulējums ir viens likums un pāris ES direktīvas un konvencijas, viņš stāsta.

Tiesa gan Gruduļa līdzšinējā darbība vairāk saistīta ar civiltiesiskiem darījumiem. Iepriekš specializējies autortiesībās un tiek raksturots kā ļoti labs speciālists. Jurists neuzskata, ka ar grozījumiem varētu būtu kādam izpalīdzējis izbēgt no bargāka soda. To, ka neviens patlaban atklāti nav nostājies viņa pusē, vērtē kā nevēlēšanos iedziļināties juridiskās niansēs.

Raidījums norāda, ka Ventspils amatpersonu lietā Ventspils mēram Aivaram Lembergam starp uzrādītajām apsūdzībām, ir arī epizode par nelegāli iegūtu līdzekļu legalizēšanu aptuveni 400 tūkstošiem latu apmērā. Ja Valsts prezidents Valdis Zatlers būtu izsludinājis likumu, tad izmaiņas, iespējams, varētu Lemberga situāciju mīkstināt, jo krimināltiesībās, ja jaunākais likums uzlabo apsūdzētā situāciju, tam ir atpakaļejošs spēks. Atpakaļejošs spēks nav tikai tām normām, kas pasliktina situāciju. Prokuratūra uzskata, ka deputātu nobalsotā redakcija no atbildības iespējams atbrīvotu visus tos, kas patlaban ir apsūdzēti naudas atmazgāšanas lietās, piemēram, par līdzdalību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas