Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Referendumam par Satversmes grozījumiem piešķir 2,1 miljonu latu

Valdība tautas nobalsošanai par Satversmes grozījumiem otrdien piešķīra mazliet vairāk kā 2,1 miljonu latu, lai nodrošinātu tās norisi. Paredzams, ka finansējums tiks piešķirts no privatizācijas ieņēmumiem.


Jau ziņots, ka Saeima 2008. gada 5. jūnijā noraidīja vēlētāju rosināto likumprojektu „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē”. Atbilstoši likumam par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu Satversmes grozījumu projekts ir nododams tautas nobalsošanai. Centrālā vēlēšanu komisija izsludināja tautas nobalsošanu 2008. gada 2. augustā, līdz ar to visām pilsētu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām minētajā datumā jānodrošina tautas nobalsošana.

Tikmēr Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir saņēmusi vēstules no goda konsulātiem Adelaidē un Sidnejā, kuri informē, ka pretēji CVK pagājušās nedēļas lēmumam tiem tomēr nebūs iespēju organizēt pasta balsošanu 2.augusta tautas nobalsošanā par Satversmes grozījumiem. Vienlaikus CVK atgādina, ka tautas nobalsošanai Austrālijā izveidoti trīs vēlēšanu iecirkņi, kuros vēlētāji varēs nobalsot tautas nobalsošanas dienā, 2.augustā, un šie vēlēšanu iecirkņi atradīsies Adelaidē, Sidnejā un Melburnā.

Atteikuma iemesls balsošanai pa pastu ir gluži cilvēcisks – laikā, kad organizējama pasta balsošana, nebūs, kas strādā vēlēšanu iecirkņos, jo gan goda konsuli, gan citi darbinieki, kuriem ir iepriekšēja pieredze vēlēšanu organizēšanā, būs devušies uz Latviju, uz Dziesmu svētkiem.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars izsaka nožēlu par radušos situāciju, kad Adelaides un Sidnejas goda konsuli ir atteikušies organizēt balsošanu pa pastu pēc tam, kad tas ir ticis saskaņots ar Ārlietu ministriju un CVK jau ir apstiprinājusi pasta balsošanas vietas.

Tāpat arī vēlētāji Austrālijā var izmantot kurjerpasta pakalpojumus un reģistrēties pasta balsošanai kādā no vienpadsmit citām pārstāvniecībām, kas organizē balsošanu pa pastu. Tas gan nozīmē rēķināties ar lielākām izmaksām nekā tad, ja vēlētājiem būtu iespēja pieteikties balsošanai pa pastu Austrālijas teritorijā.

Vēlēšanu iecirkņus ārvalstīs CVK izveido saskaņā ar Ārlietu ministrijas priekšlikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas