Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Reklāmas kampaņu pirms referenduma rīko tikai Štokenberga organizācija

Reklāmas kampaņu pirms nedēļas nogalē gaidāmā referenduma par grozījumiem pensiju likumā plānojuši tikai vieni no referenduma iniciatoriem, organizācija Sabiedrība citai politikai (SCP). Citi Saeimā pārstāvētie politiskie spēki to nav plānojuši darīt. Koalīcija norāda, ka skaidrošanas darbs veicams Labklājības ministrijai (LM), bet opozīcija uz referendumu aicinās bez īpašām kampaņām. Skaidrošanu atstāj Labklājības ministrijai


Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis Dienai pastāstīja, ka no Tautas partijas puses nekādas aģitācijas pret 23.augustā gaidāmo tautas nobalsošanu nebūs, jo “šajā gadījumā galvenie skaidrošanas darbi jāveic valdībai un Labklājības ministrijai” un primārie esot ekspertu skaidrojumi. M.Kučinskis sacīja, ka TP aicina pilsoņus referendumā nepiedalīties vispār, jo balsis “pret” draud ar kvoruma nodrošināšanu šai tautas nobalsošanai.

Arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Dienai norādīja, ka no ZZS puses skaidrojošs darbs netiks veikts, jo “par situāciju pietiek informācijas no Labklājības ministrijas”. Savukārt apvienības Latvijas Pirmā partija/Latvijas Ceļš (LPP/LC) deputāti skaidro savu nostāju reģionālajās nodaļās, Dienai pastāstīja Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Kampaņas nerīko arī opozīcija

Dienai pastāstīja Saskaņas Centra (SC) līderis Jānis Urbanovičs, SC nav izdevies piesaistīt uzņēmējus, kas ziedotu līdzekļus informācijas izvietošanai masu medijos, kā tas ticis darīts iepriekšējā Satversmes grozījumu referendumā. Taču SC gatavojas aicināt uz referendumu, tiekoties ar vēlētājiem. Arī partija Jaunais Laiks (JL) darīs tāpat. Savukārt Pilsoniskā savienība (PS) “šoreiz ar aģitāciju nenodarbojas,” Dienai norādīja PS līdere Sandra Kalniete.

Štokenberga organizācija tērēs vismaz Ls 7000

Diena jau rakstīja, ka SCP reklāmām pirms referenduma tērēs vismaz 7 000 latu, savukārt Labklājības un Finanšu ministrija aģitācijai līdzekļus netērēs, skaidrošanu veicot galvenokārt tikai ar masu mediju palīdzību.

Pensiju likuma grozījumi paredz, ka minimālā pensija pašreizējo nepilno 50 latu vietā strauji pieaug, sasniedzot vismaz 135 latus mēnesī. Vispirms izmaiņas virzīja Pensionāru un senioru partija (PSP), tad pievienojās arī SCP. Valsts rīkotajā parakstu vākšana vairāk nekā 177 000 cilvēku parakstījās par šo iniciatīvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Kādi ir referenduma atbalstītāju argumenti?

Kāds ir Labklājības ministrijas skaidrojums?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas