Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Repše atkal uzdod izvērtēt Jaunalksnes sarunu noklausītāju atstādināšanu

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) jau otro reizi uzdevis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadībai izvērtēt iespējas atstādināt divas VID amatpersonas, kuras pirmās instances tiesa pērn maijā atzina par vainīgām žurnālistes Ilzes Jaunalksnes telefonsarunu nelikumīgā noklausīšanā, sestdien vēsta laikraksts Diena.

Laikraksts atgādina, ka pirmoreiz līdzīgu rezolūciju E.Repše izdeva pērn jūnijā pēc tam, kad Rīgas centra rajona tiesa četrus VID pakļautībā esošās finanšu policijas darbiniekus atzina par vainīgiem sarunu nelikumīgā noklausīšanā. Toreizējais VID šefs Dzintars Jakāns šo rezolūciju izpildīja, taču divas no pirmajā instancē notiesātajām VID amatpersonām - Vasilijs Kivļonoks un Jānis Laizāns - atlaišanu pārsūdzēja Finanšu ministrijā (FM). Tās lēmums bija par labu abiem notiesātajiem, un septembrī viņi tika atjaunoti amatā.

Finanšu ministrs pret Dz.Jakānu par šo amatpersonu atbrīvošanu oktobrī ierosināja disciplinārlietu, uzskatot, ka Dz.Jakāns, izšķiroties par abu «noklausītāju» atlaišanu no VID, nav izvēlējies atbilstošu juridisko pamatojumu. Dz.Jakāns tam nepiekrita.

VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītājai Nelijai Jezdakovai tagad uzdots izvērtēt J.Laizāna un V.Kivļonoka atrašanos VID un amata pienākumu pildīšanas pieļaujamību, ievērojot pret viņiem izvirzītās apsūdzības noziedzīga nodarījuma izdarīšanā. Rezolūcijā E.Repše lūdz izvērtēt iespējas pieņemt lēmumu par abu ierēdņu atstādināšanu no amata. VID atbilde Dienai par to, kā rīkosies N.Jezdakova, piektdien bija atturīga. Šī rezolūcija tikšot nodota tai struktūrvienībai, kuras kompetencē ir rezolūcijā minētie jautājumi. Attiecīgā struktūrvienība izvērtēšot rezolūcijā minēto, un, visticamāk, par to tikšot sagatavota atbilde ministram.

VID vadībai uz ministra šonedēļ izdoto rezolūciju jāreaģē līdz 3.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas