Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Repše kategoriski noraida iespēju šogad piešķirt papildu finansējumu veselības aprūpei

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pzd
p
necepaas gar veseliibu , Kalviitis grasaas Ģinamo uzkraut valstij uz kakla ... naudas ir , kautvai taa ko aizņeemaamies ..., bet no komentaariem redzams teepistu seetaa seekla saak speeciigi zaļot!
Vuarzazi
V
80% no veselības budžeta paliek Rīgā, kur dzivo 40% no iedzivotājiem, (Julijā Dienā publicēti ministrijas dati), atlikušā Latvijā paliek 20% no veselības budžeta.
V
V
Putniņi, liekas, visangažētākie, viens par Marsiku fano, cits par Hūti, bet Rozentāle bez sava putniņa, nav, kas pačiepst, aizstāv!
jrx
j
LAi Dievs dod, lai Tu Einār Repše saslimtu un nokļūtu uslimnīcā, un lai tanī brīdī ārsti Tev pateiktu, ka neko Tev nevar palīdzēt, jo nav zāļu. No sirds TEv to novēlu! Tu to esi pelnījis. Tāpat kā Dombrovskis.
Bite
B
Rozentāle jau neko citu nedara, kā tikai prasa naudu un ar savu demagoģiju cer uzsist cenu uz nmazāk domājošu cilvēku neapmierinātību par esošo situāciju. Kad viņa reiz beigs kaitēt valstij un sāks kaut ko reālu darīt, lai likvidētu bardarku VM?
Ieva
I
Reāli nogrieza tāpēc, ka visi, ieskaitot slēdzamās slimnīcas, pirka aparātus un remontējās uz nebēdu, tāpēc ir uzkrājušies milzīgi kredītmaksājumi. Konkrēts piemērs- pagājušajā gadā iegādājās 6 MRI, bet izmeklējumiem iztērēja tikai nedaudz vairāk par trīs aparātu vidējo cenu, bet ja ņem vērā, ka ir nepieciešami palīgpiederumi, tehniskā apkope pat ja to verķi nelieto, turklāt tas rij drausmīgi daudz elektrības.....Baiba, protams, stāsta, ka tās ir ļaunās pašvaldības, tikai jautājums, kā tas nākas, ka viņi tā vienkārši iegādājās tos aparātus labi zinot, ka jau esošie lielākoties stāvēja dīkā, jo valsts kvotas ir pārāk niecīgas, bet cilvēkiem naudas nav....
Kaspars Gasūns
K
Rozentāle nav atskaitījusies par VM tēriņiem. Vismaz no publiski pieejamās informācijas ir ļoti miglaina nojausma. Esmu skatījies viņu budžetu VM mājas lapā (visiem iesaku!), bet tur ir ļoti plašas tās kategorijas. Rozentāle nepiedāvā nekādas reformas, vismaz ne publiski, tikai pieprasa naudu. Kā var zināt, kāda summa ir vajadzīga, ja VM vēl nav veikusi aprēķinus (vismaz nevienam nerāda), kāda vispār ir budžeta situācija? Starp citu, 45 miljonus tur pārvaldē noteikti nevarētu atrast - ne jau nu pēdējā ceturksnī, bet kādus desmit līdz pārdesmit gan pilnīgi noteikti... ja nav notērēts nu gluži pilnīgi viss. Turklāt jāatceras, ka Rozentāle spekulē pat uz bērnu vakcīnām, kuras tādos daudzumos valsts nefinansē gandrīz nekur citur. Pēc man zināmās informācijas tikai ar Krieviju un Teksasu kā izņēmumiem, turklāt pēdējā tas ietver arī dažādas eksotiskas "silto zemju" slimības. Var jau būt, ka viņa bezgala mīl bērnus, bet nez kādēļ tas notiek budžetam vissāpīgākajā un zāļu ražotājiem vislabvēlīgākajā veidā.
Kaspars Gasūns
K
Tu domā tie 45 miljoni ir paredzēti Tavām asinsanalizēm? ;) Es gan nedomāju, ka vajadzētu padoties TP/Rozentāles šantāžai. Jo tad pat īstermiņā mēs zaudēsim vēl vairāk savas naudas, kura nu nemaz uz medicīnas pusi neaizies. Turklāt jau pēc neilga laika atkal slimnīcām naudas nebūs, jo Infektoloģijas Centrā būs nejauši uzbūvējies vēl kāds korpuss... :D Domāju, tas tikai norāda uz Rozentāles cinismu - absolūtu cinismu!
Kaspars Gasūns
K
Un kur tad paliek Medicare un Medicaid... ja runā par valsts finansēto veselības aprūpi Amerikā. Turklāt neminēt nodokļu atlaides veselības apdrošināšanai arī nav korekti (ja pareizi atceros, tādas bija).
Patiesiba
P
Rozentale joprojam nav iesniegusi parskatu par lidzeklu sadali un kapec vina tiesi slimnicam nogrieza 70 %, nevis visadiem veselibas petisanas kantoriem. Nu gluzi otra Neprata cena !
Ieva
I
Nu, cik zinu, VIDs, kas, spriežot pēc VK ziņojuma, neiekasē miljonu miljonus, neapšaubāmi ir Finansu ministrijas pakļautībā esoša struktūra....
coper's
c
Varbūt Einārs šajos grātajos laikos tautai atdos to miljonu, ko viņam saziedoja???? Lūdzu, Einār, baigi vajag!!! Varētu kādam cilvēkam dzīvību izglābt - nepāra datumā. Kad krīze būs galā tauta tev atkal iespējams saziedos - raķetes iegādei, lai vari doties mājās!!! :-)
Ieva
I
Tas viss ir forši, pareizi un tā tālāk, jo ministrija, piemēram, nav paskaidrojusi, no kuras vietas pagrāvusi tieši šādu skaitli- rēķinos par neatliekamajai palīdzībai nepieciešamo tiek minētas citas summas, bet neko vairāk par neatliekamo palīdzību pat ja šie 45 miljoni tiks dabūti ministre nesola....TIKAI IR VIENS BET: slimības un pacienti negaida. Un tāpēc vēl jo vairāk ir cūcīgi runāt par mazākiem samazinājumiem, ja absolūti lielākā daļa no tiem, kas netika slimnīcā un kuriem nepalīdzēja mūsu visnodaļ nožēlojamā ambulatorā aprūpe, tepat vien būs arī nākamajā gadā!
bankrotejusi valsts
b
Ja noteiktu ar likumu, ka visiem pie varas esosajiem politikiem, iesk. veselibas ministru un vina gimeni, jaizmanto valsts garantetie medicinas pakalpojumi, kategoriski aizliedzot arsteties arzemes, vai izmantot privatos pakalpojumus, tad nozare butu sakartota. Naudas zagsana varbut pat tiktu izbeigta
dzerim taisnība
d
Pārvaldē patiešām šausmīgi lieli izdevumi no IKP salīdzinājumā ar citām valstīm. Paši atzīst, ka strukturālās reformas netiek veiktas, lielās algas valsts pārvaldē pat pieaug, Valsts kontrole , FM ir bezspēcīga. Bet medicīnai šie izdevumi no IKP niecīgi salīdzinājumā ar ES. Risks ir piešķirt papildus naudu, jo to var iztērēt algu palielināšanai un prēmijām u.c. savām vajadzībām. VM par iedzīvotājiem domā vismazāk, par to liecina ves.aprūpes pakalpojumu pieejamības samazināšana un to dārdzības pieaugums. Visapdraudētākie ir hroniski slimi, cilvēki ar 1.um2.grupu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas