Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas amatā apstiprina Strenci

Saeimas deputāti šodien Rīgas rajona tiesas (RAT) priekšsēdētāju Sandru Strenci iecēla par Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāju. Par nobalsoja 48 deputāti, pret – 17, bet atturējās 25 tautas kalpi. Iepriekš viņas kandidatūru atbalstīja arī Saeimas Juridiskā komisija.

Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs (TB/LNNK) pirms balsojuma deputātiem norādīja, ka S.Strence studē doktorantūrā un viņai esot priekšlikumi, kā uzlabot Rīgas apgabaltiesas darbu.

Aģentūra BNS iepriekš vēstīja, ka S.Strence kļuvusi par miljonāri. Viņas amatpersonas deklarācija par 2007.gadu liecina, ka, pārdodot nekustamo īpašumu uzņēmumam "DEN LAT International 20", viņa nopelnījusi 1,9 miljonus eiro (vairāk nekā 1,33 miljonus latu).

Diena jau rakstīja, ka uz šo amatu pretendēja arī Juris Stukāns, kurš no 2005.gada nogales līdz šī gada maijam bijis RAT priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs.

Kā savas prioritātes jaunajā darbā S.Strence Dienai iepriekš atzīmēja Civillietu kolēģijas tiesnešu slodzes samazināšanu un telpu jautājums. "Civillietās tiesnešiem ir ļoti liela pārslodze, un līdz ar to rodas arī tā sauktie nesaprotamie spriedumi — tas nenozīmē, ka tie nav pareizi, bet trūkst tos skaidrojošās motivācijas,» norādīja S.Strence, kura pati otrajā dienā RAT saņēma 80 skatāmās lietas. «Tāda te tiesnešiem ir vidējā slodze, bet radošs darbs pie pārslodzes un darba prieka trūkuma nevedas, ņemot vērā arī pēdējā laika sabiedrības negatīvo viedokli par tiesnešiem," sacīja S.Strence.

Kā iespējamo risinājumu slodzes mazināšanai S.Strence minēja brīvo vakanču RAT Krimināllietu kolēģijā civilistiem. "Ceru, ka neskatoties uz taupības režīmu, izdosies atrast vēl kādu vakanci," piebilda tiesnese.

Vaicāta par viņas attieksmi pret grāmatu "Tiesāšanās kā ķēķis", kurā varēja atpazīt arī vairākus RAT strādājošos tiesnešus, S.Strence uzsvēra, ka pati tur pieminēta neesot. "Pati šo daiļdarbu lasījusi neesmu, jo es esmu juriste, kam jāvadās pēc faktiem," norādīja S.Strence. Vaicāta, kā viņa rīkotos, ja vadītu tiesu skandāla izcelšanās laikā, tiesnese apgalvoja: "Mana reakcija būtu viennozīmīga — ja būs pārkāpums, atbildīgajam par to jāsaņem sods."

2002.gadā S.Strence, kas tolaik bija Rīgas rajona tiesas tiesnese, bija pieteikusies konkursā uz KNAB priekšnieka amatu. Kā iemeslu tam tagad viņa min to, ka esot emocionāls un idejisks cilvēks. "Tolaik daudz lasīju un interesējos par korupcijas apkarošanas tēmu, kas bija ļoti aktuāla, tāpēc nolēmu pieteikties," atminas S.Strence. Toreiz konkursā S.Strence ar saņemtajiem 22 punktiem palika ceturtajā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Sandras Strences portretu lasiet šeit!


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas