Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas vicemērs Ameriks neatbalsta Ušakova atcelšanu no amata

Rīgas domes (RD) priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC) neatbalsta Demokrātisko patriotu frakcijas rosinājumu ārkārtas sēdē lemt par Rīgas mēra atcelšanu no amata saistībā ar parakstīšanos par valsts valodas statusu krievu valodai.

Ameriks uzsvēra, ka Ušakova parakstīšanās ir balstīta politiskos motīvos, taču Rīgas pilsētas darbs ir kvalitatīvs.

"Šis jautājums pašlaik ir balstīts politiskos motīvos. Pašlaik Rīgas pilsētas darbs ir ļoti kvalitatīvs. Es neredzu pamata atbalstīt ne Demokrātiskos patriotus, ne kādus citus politiķu ieteikumus kaut ko mainīt. Mēs – gan mērs, gan vicemērs – ļoti cieši strādājam jautājumos, kas skar Rīgu, bet mēs esam katrs savā partijā," sacīja Rīgas vicemērs.

Uz jautājumu, vai Ušakova dalība šajā parakstu vākšanā, kas izsaukusi milzīgu ažiotāžu, ir savienojama ar Rīgas mēra amatu, Ameriks atbildēja, ka Ušakovam kā pilsonim ir tiesības uz savu viedokli, to viņš arī ir pamatojis. Jebkurā gadījumā tam neesot sakara ar darbu pašvaldības vadībā.

"Viņš [Ušakovs] ir pilsonis, tāpat kā daudzi citi mūsu viedokļu līderi, viņš ir paudis savu skaidrojumu, kāpēc viņš to ir darījis. Es nekādā veidā neredzu saistību ar to darbu, ko viņš dara rīdzinieku labā, strādājot parā pašvaldības vadītāju," teica Rīgas vicemērs.

"Līdz ar to, ja es pat nepiekrītu viņa viedoklim un neparakstos parakstu vākšanā, tas nenozīmē, ka no tā ir sliktāks darbs. Rīdzinieki patlaban ļoti augstu novērtē domes darbību, un šā kuģa kapteinis ir Nils Ušakovs," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka RD Demokrātisko patriotu frakcija meklēs atbalstu Vienotībā un LPP/LC, lai rosinātu Rīgas mēra Nila Ušakova ("Saskaņas centrs") atstādināšanu no amata. Lai rosinātu Rīgas mēra atstādināšanu, ir jāsasauc Rīgas domes ārkārtas sēde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas